Fragilemag

Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ – Το ανέκφραστο του πρόσωπο

Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ – Το ανέκφραστο του πρόσωπο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο ηθοποιός Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ έγινε θρύλος μετά τον θάνατό του. Ερμήνευσε ιδανικά το ψύχραιμο αρσενικό που δεν θα διαπραγματεύονταν το ύφος του πότε.

Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου και ένα σημαντικό κομμάτι της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ. Δούλεψε, εμφανίστηκε δίπλα σε αστέρια όπως ο Κάρι Γκραντ, η Ρίτα Χεϊγουόρθ και η Γκρέις Κέλι.

Ο ηθοποιός που γεννήθηκε στις  25 Δεκεμβρίου 1899 και πέθανε στις 14 Ιανουαρίου 1957, έγινε διάσημος ως ο απόλυτος σκληρός τύπος στις ταινίες, τις δεκαετίες του 1940 και του 1950. Υπήρξε επίσης κορυφαίος πόλος έλξης στο box office την εποχή εκείνη. Η ιδιωτική του ζωή ήταν σχεδόν εξίσου ενδιαφέρουσα με τις ταινίες στις οποίες έπαιξε ο ηθοποιός που είχε το χαϊδευτικό Μπόγκι.

1. Καθόλου ευτυχισμένα παιδικά χρόνια

Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ καταγόταν από πλούσια οικογένεια. Η ανατροφή του μπορεί να φαινόταν ιδανική επιφανειακά αλλά είχε πολλές δυσκολίες. Δεν ήταν συνδεδεμένος με τους γονείς του καθώς δεν ήταν συναισθηματικός τύπος. Κάποτε είπε: «Ένα φιλί στην οικογένειά μας ήταν ένα γεγονός». Ως αποτέλεσμα, ο Μπόγκαρτ έγινε επαναστάτης και απαθής, εγκαταλείποντας την ακαδημαϊκή μόρφωση και επιλέγοντας αντ’ αυτού την ψυχαγωγία.

2. Η χαρακτηριστική φωνή – Το σήμα κατατεθέν του

Ένα από τα πιο συναρπαστικά προσόντα του ήταν η χαρακτηριστική και βαθιά φωνή του. Κάποιοι λένε ότι ήταν το σήμα κατατεθέν του. Ο λόγος που μιλούσε με αυτόν τον τρόπο προέκυψε από μια ουλή στο στόμα του. Είναι ενδιαφέρον να αναφέρουμε επίσης ότι υπάρχει ένα σύνδρομο φωνητικής διαταραχής που πήρε το όνομά του από τον Μπόγκαρτ και την Μπακόλ. Το σύνδρομο Bogart–Bacall που προκαλείται από υπερβολική χρήση των φωνητικών χορδών.

3. Παντρεύτηκε τέσσερις φορές

Ο Μπόγκαρτ έζησε μια συναρπαστική ζωή. Παντρεύτηκε τέσσερις φορές. Αν και παντρεύτηκε πολλές φορές, η θρυλική Λορίν Μπακόλ ήταν η αγάπη της ζωής του. Αν έπρεπε να περιγράψουμε την ιστορία αγάπης τους με μία μόνο λέξη, αυτή θα ήταν «εμβληματική». Ο γάμος τους κράτησε 11 χρόνια και έληξε με τον θάνατο του Μπόγκαρτ. Η Μπακόλ, που ήταν πολύ μικρότερή του, έμεινε χήρα στα 32 της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X