Θέμα

Γιατί ο Μητσοτάκης θα αδειάσει και τους λοιμωξιολόγους της επιτροπής Τσιόδρα

Γιατί ο Μητσοτάκης θα αδειάσει και τους λοιμωξιολόγους της επιτροπής Τσιόδρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά το άδειασμα των υπουργών της κυβέρνησης από το Μέγαρο Μαξίμου, στην Κουμουνδούρου περιμένουν και το άδειασμα των επιστημόνων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι σε σύσκεψη που έγινε πριν από μερικές μέρες στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση μπροστά στις δραματικές εξελίξεις παίζει ένα παιχνίδι απόδοσης ευθυνών.

Επεσήμανε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός δεν θα διστάσει για κανένα λόγο να αδειάσει τα μέλη της επιτροπής εάν τελικά τα πρακτικά τα οποία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ να δοθούν στην δημοσιότητα δείχνουν άλλα πράγματα από αυτά που παρουσιάζει επισήμως η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει πάντως να πιέσει ακόμα πιο πολύ για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθώς στην ίδια σύσκεψη, παρουσία μεταξύ άλλων, του Ανδρέα Ξανθού, του επικεφαλής της Κλινικής Covid του Ευαγγελισμού Γιάννη Καλομενίδη και του επιδημιολόγου Τάκη Παναγιωτόπουλου πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αρνείται να δώσει τα στοιχεία «γιατί φοβάται αποκαλύψεις για πολιτικές αποφάσεις που αγνοούν τις εισηγήσεις των ειδικών και ελλιπή ενημέρωση της Επιτροπής».

Την ίδια ώρα πάντως επιστήμονες της επιτροπής δείχνουν να είναι θορυβημένοι από την στάση της κυβέρνησης καθώς και αυτοί αντιλαμβάνονται ότι το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να τους τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια.

Καθώς μάλιστα πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι καταγγελίες από τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι δεν είχαν την απαραίτητη ενημέρωση και όλα τα στοιχεία για να προστατευόσουν στις  περιοχές  τους τα πράγματα για την κυβέρνηση δείχνουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Και αυτό γιατί οι πληροφορίες λένε ότι μόλις κοπάσει η πανδημία πολλοί πολίτες  θα στραφούν δικαστικά εναντίον της πολιτείας, αλλά και προσώπων προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους των δικών τους ανθρώπων εφόσον φυσικά υπάρχουν τα πράγματα δεν έγιναν βάση των ιατρικών πρωτοκόλλων.

Στην Δράμα για παράδειγμα όπου η κατάσταση υπήρξε δραματική με πολλούς νεκρούς και πολλά κρούσματα λέγεται ότι δεν υπήρξε η σωστή ενημέρωση των τοπικών αρχών από την πολιτεία με αποτέλεσμα από την μία μέρα στην άλλη η περιοχή να περάσει από το πράσινο στο κόκκινο.

Στην  Θεσσαλονίκη -η οποία βρίσκεται σε lockdown για πέμπτη εβδομάδα και ο αριθμός των νεκρών δεν λέει να μειωθεί- αρκετοί πολίτες απειλούν με προσφυγή στην δικαιοσύνη καθώς θεωρούν ότι το κεντρικό -Αθηναϊκό σύστημα δεν έδωσε την προσοχή που έπρεπε στην συμπρωτεύουσα με αποτέλεσμα ο κορονοϊός να σαρώνει τα πάντα.

Καθώς μάλιστα οι εκεί τοπικές αρχές ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να υπάρξει ένα ξεχωριστό κέντρο αντιμετώπισης της πανδημίας στην Βόρεια Ελλάδα και αυτός το αρνήθηκε όλα δείχνουν ότι η επόμενη μέρα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X