Γυναίκα

Αυστραλία: Γερουσιαστής θήλασε το μωρό της μέσα στη Βουλή

Αυστραλία: Γερουσιαστής θήλασε το μωρό της μέσα στη Βουλή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η γερουσιαστής Larissa Waters παίρνει το χρίσμα της πρώτης πολιτικού που θήλασε το μωρό της μέσα στη βουλή της Αυστραλίας και η φωτογραφία της έχει γίνει Viral στα Social Media.

Η πολιτικός από το κόμμα των Πρασίνων, έβαλε στο στήθος της τη δύο μηνών κόρη της, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αυστραλίας επικρότησε την στάση της Larissa Waters και επέτρεψε το θηλασμό κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, αλλά καμία πολιτικός δεν το είχε κάνει μέχρι σήμερα.

“Χρειαζόμαστε γυναίκες και γονείς στη βουλή” έγραψε η Waters στο Facebook. “Και χρειαζόμαστε περισσότερους φιλικούς προς την οικογένεια και ευέλικτους χώρους εργασίας, και προσβάσιμη φροντίδα για τα παιδιά όλων”, έγραψε η ίδια στο Facebook.

Επίσης η γερουσιαστής Katy Gallagher τόνισε στο Sky News Australia πως, “οι γυναίκες το κάνουν εδώ και καιρό σε κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο… Οι γυναίκες θα συνεχίσουν να κάνουν παιδιά κι αν θέλουν να συνεχίζουν να εργάζονται και να φροντίζουν το παιδί τους, η πραγματικότητα είναι πως θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για αυτό”.

Μέχρι και το 2018, στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι πολιτικοί επιτρεπόταν να πάρουν τα μωρά τους μόνο στα γραφεία του κοινοβουλίου ή στους κοινόχρηστους χώρους της Βουλής.

Στη Γερουσία όμως ο θηλασμός επιτρέπεται από το 2003.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X