Γυναίκα

Νέο μαγειρικό «χτύπημα» από την Υβόννη Μπόσνιακ – Μας μαθαίνει πως να κάνουμε carrot cake

Νέο μαγειρικό «χτύπημα» από την Υβόννη Μπόσνιακ – Μας μαθαίνει πως να κάνουμε carrot cake
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Υβόννη Μπόσνιακ κατάφερε να κάνει διαδικτυακό χαμό την προηγούμενη εβδομάδα με τη συνταγή που ανήρτησε στο Instagram και αφορούσε σε αφράτα ψωμάκια, και αυτή τη φορά επανέρχεται με νέα συνταγή για λαχταριστό carrot cake.

Η Υβόννη Μπόσνιακ περνά τις μέρες της στο σπίτι και έχει μαγειρική έμπνευση την οποία θέλει αν μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους και από ότι φαίνεται έχει μεγάλη επιτυχία, καθώς στα stories της παρουσιάζει τα cakes που έχουν φτιάξει οι φίλοι της και είναι πολλά!

Η ίδια γράφει:

Για το κέικ θα χρειαστούμε!

340 γρ. τριμμένο καρότο
100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ άρωμα βανίλιας
240 ml σπορέλαιο
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ σόδα μαγειρικής
1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ κανέλα

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού
150 γρ. βούτυρο
2 κ.γ άρωμα βανίλιας
220 γρ. ζάχαρη άχνη
900 γρ. τυρί κρέμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σχηματίζουμε δυο φύλλα αντικολλητικό χαρτί σε κύκλο 0,22 cm και τα βάζουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια.
Τρίβουμε το καρότο και βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ, έπειτα τα αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα στο πλάι.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε αργά αργά το λάδι.
Παίρνουμε το μπολ με τα στερεά υλικά και το τοποθετούμε και αυτό στο μίξερ, τα ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
Με ένα κουτάλι προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια. Τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά.
Παίρνουμε το έτοιμο μείγμα και το μοιράζουμε στα δύο ταψάκια σε ίση ποσότητα ( περίπου 640γρ. ), έπειτα παίρνουμε τα ταψιά και τα χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας.

Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά.
Τώρα φτιάχνουμε την επικάλυψη κρέμας!

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το άρωμα βανίλιας στο μίξερ και βάζουμε την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά. Αφού προσθέσουμε όλη τη ζάχαρη άχνη χτυπάμε για περίπου 3 με 4 λεπτά και μετά βάζουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας το για 1 λεπτό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν, μετά βγάζουμε τα κέικ από τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για περίπου 40 λεπτά.
Σε ένα στρογγυλό πιάτο τοποθετούμε το πρώτο μας κέικ και το καλύπτουμε με λιγότερο από το μισό της κρέμας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Μετά βάζουμε και το άλλο κομμάτι του κέικ και πάλι θα το καλύψουμε με λίγο λιγότερο από το μισό της κρέμας . Τελειώνουμε με την κρέμα γύρω-γύρω από το κέικ.

Δείτε τη:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Για το κέικ θα χρειαστούμε! 340 γρ. τριμμένο καρότο 100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. ζάχαρη 2 κ.γ άρωμα βανίλιας 240 ml σπορέλαιο 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ σόδα μαγειρικής 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ αλάτι 2 κ.γ κανέλα Για την επικάλυψη κρέμας τυριού 150 γρ. βούτυρο 2 κ.γ άρωμα βανίλιας 220 γρ. ζάχαρη άχνη 900 γρ. τυρί κρέμα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σχηματίζουμε δυο φύλλα αντικολλητικό χαρτί σε κύκλο 0,22 cm και τα βάζουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια. Τρίβουμε το καρότο και βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ, έπειτα τα αφήνουμε στο πλάι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα στο πλάι. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε αργά αργά το λάδι. Παίρνουμε το μπολ με τα στερεά υλικά και το τοποθετούμε και αυτό στο μίξερ, τα ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια. Τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά. Παίρνουμε το έτοιμο μείγμα και το μοιράζουμε στα δύο ταψάκια σε ίση ποσότητα ( περίπου 640γρ. ), έπειτα παίρνουμε τα ταψιά και τα χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά. Τώρα φτιάχνουμε την επικάλυψη κρέμας! Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το άρωμα βανίλιας στο μίξερ και βάζουμε την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά. Αφού προσθέσουμε όλη τη ζάχαρη άχνη χτυπάμε για περίπου 3 με 4 λεπτά και μετά βάζουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας το για 1 λεπτό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο. Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν, μετά βγάζουμε τα κέικ από τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για περίπου 40 λεπτά. Σε ένα στρογγυλό πιάτο τοποθετούμε το πρώτο μας κέικ και το καλύπτουμε με λιγότερο από το μισό της κρέμας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Μετά βάζουμε και το άλλο κομμάτι του κέικ και πάλι θα το καλύψουμε με λίγο λιγότερο από το μισό της κρέμας . Τελειώνουμε με την κρέμα γύρω-γύρω από το κέικ. Καλή όρεξη παιδιά 😋

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yvonne Bosnjak (@yvonini) στις

Δείτε ακόμη: Κορονοϊός: Σε ποια υφάσματα «ζει» περισσότερο ο ιός

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X