Γυναίκα

Η σύγχρονη ανήσυχη γυναίκα καταφέρνει τα πάντα

Η σύγχρονη ανήσυχη γυναίκα  καταφέρνει τα πάντα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η σύγχρονη ανήσυχη γυναίκα που θα μας πει την ιστορία της είναι η Έλενα Σαράντη. Η οποία θέλει να μας πει ότι όλες μπορούμε να κάνουμε πολλά σε όποια φάση της ζωής μας βρισκόμαστε και σε όποια ηλικία και αν είμαστε. Διαλέξαμε την Έλενα και όχι κάποια επώνυμη γιατί οι ανησυχίες της αγγίζουν πολλές από εμάς, οπότε διαβάστε και πράξτε

“Γύρω στο 2010, βρισκόμασταν βαθιά μέσα στην οικονομική κρίση, που συντάραξε τον σύγχρονο ‘Ελληνα. Η μαγική ασάφεια των νέων συνθηκών δημιούργησε τεράστιες ανατροπές. Στο χώρο των ασφαλειών ζωής που δραστηριοποιούμαι από την προηγούμενη “χιλιετία” έχουμε μια και μόνον σημαντική ευθύνη απέναντι στους πελάτες μας: Να τους βοηθούμε με τον προσωπικό τους οικονομικό σχεδιασμό για το μέλλον, και με την εξασφάλιση και αξιοποίηση του σημερινού τους βιοτικού επιπέδου. Ένα από τα κυρίαρχα motto μου είναι ότι ο σύγχρονος ‘Ελληνας δικαιούται την καλή συμβουλευτική..

Το να εργαστώ σαν σύμβουλος ιδιωτικής ασφάλισης, ήταν το 6ο κατά σειρά επάγγελμά μου. ‘Ήταν μία επιλογή που έκανα στα 28 μου χρόνια, γιατί με ενδιέφερε πολύ αυτή η υπηρεσία, αλλά και η πελατειακή ποικιλία που παρέχει ο κλάδος των ασφαλειών ζωής. Η ασφαλιστική συνείδηση ήταν πολύ χαμηλή το 1993 και η δυσκολία, μεγάλη. Πέντε χρόνια μετά, ο ρόλος μου του συμβούλου επεκτάθηκε σε αυτόν του συντονιστή και έκτοτε ασκώ και τα δύο καθήκοντα, σε σχέση 20-80%.

20 χρόνια μετά, ένιωσα την ανάγκη να εμπλουτίσω τις γνώσεις και τις καθημερινές μου εικόνες με νέα αντικείμενα και ξεκίνησε μία πορεία, 3ετής περίπου, κατά την οποία παρακολουθούσα απλά σεμινάρια διαφόρων ειδών, χωρίς συνειδητή επιλογή, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο στόχο δηλαδή, παρά μόνον την ευρύτερη γνώση σε τομείς που μου φαίνονταν πολύ ενδιαφέροντες, όπως η δημιουργική σκέψη (καποδιστριακό πανεπιστήμιο), η αρωματοθεραπεία (100 ώρες στο ινστιτούτο γεωπονικών επιστημών στο κτήμα Συγγρού), ο πολιτισμός στη σύγχρονη Ελλάδα (ακαδημία Πλάτωνος).

Οι μεγάλης διάρκειας σχέσεις εμπιστοσύνης που είχα με τους περισσότερους από τους ασφαλισμένους μου δε, οδήγησαν στο να ζητούν τη γνώμη μου και σε ευρύτερο επίπεδο : για την ανατροφή των παιδιών τους, για τις σχέσεις τους, για διλήμματα που είχαν σχετικά με τα χρήματα που ξόδευαν ή επένδυαν, για τις επαγγελματικές τους επιλογές, καταναλωτικές αγωνίες, κοινωνικούς προβληματισμούς.

Όμως, όταν απλά λες τη γνώμη σου, οι άνθρωποι είναι σαν να κάνουν ένα ακόμη tick στην έρευνα αγοράς τους.

‘Ένιωσα ότι οφείλω να βοηθήσω με έναν διαφορετικό τρόπο, για να υπάρχει αποτέλεσμα.

Τα παιδιά μου, που ωρίμαζαν αρκετά πια και παρακολουθούσαν διασκεδάζοντας τις δικές μου μαθητικές αγωνίες εκείνης της 3ετίας, με ρωτούσαν τι θα ακολουθήσει!

Μαγικά, το 2014, εμφανίστηκε στη ζωή μου το coaching..Μπορεί να ευθύνονται και τα …cookies της Google, δεν ξέρω.. Εγώ πάντως αποφάσισα να το ψάξω πολύ και να το σπουδάσω.

Αν ο ένας ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι η έγκαιρη πρόβλεψη ώστε να μην υπάρχουν οικονομικές ανατροπές σε σοβαρά περιστατικά υγείας, ο ρόλος του coach είναι η πρόβλεψη ώστε να μην υπάρχουν σοβαρά περιστατικά υγείας (στα πλαίσια του δυνατού). Πιστεύω ειλικρινά ότι όταν κάποιος λειτουργεί σε ένα ισορροπημένο περιβάλλον που δεν τον ορίζει το πλαίσιο, αλλά έχει βρει το προσωπικό του νόημα, μπορεί να είναι υγιής και χαρούμενος.

Όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται σ ένα προχωρημένο στάδιο ενηλικίωσης, δηλαδή τουλάχιστον είκοσι χρόνια αφού ενηλικιωθεί, έχει ήδη καταφέρει πράγματα σε αρκετούς τομείς της ζωής, και οι προβληματισμοί του, αν χρειάζονται coaching, είναι συγκεκριμένοι.

Το αποτέλεσμα ήταν να πάρω την απόφαση να δημιουργήσω παράλληλα με την ολοένα αναπτυσσόμενη καριέρα μου στη MetLife, έναν χώρο αποκλειστικά για το coaching, τη LifeFocus, στο κέντρο της Αθήνας. Να βοηθήσω το συνάνθρωπο να εστιάσει στις επιτυχίες και τις δυνάμεις του και μέσα από τις δράσεις και τη σχέση coaching να αποκτήσει τη λεγόμενη ‘αυτόνομη μάθηση’ και ν αλλάξει τρόπο σκέψης.

Έπρεπε οι δύο ρόλοι μου να είναι ξεκάθαροι, όσο κι αν αυτό ήταν για μένα μια μεγάλη επένδυση.

Ο στόχος μου ως coach είναι να είμαι χρήσιμη σε προσωπικό επίπεδο, πολλές φορές και εθελοντικά. Παράλληλα, δημιουργούμε εργαστήρια cinema coaching. Παίρνω συνεντεύξεις από ανθρώπους που έχουν κάνει μια μεγάλη ανατροπή στην επαγγελματική τους πορεία και διερευνούμε πώς οι δυνάμεις του χαρακτήρα τους τους βοήθησαν να πάρουν αποφάσεις και να είναι ισορροπημένοι. Συμμετείχα στη συγγραφή ενός βιβλίου, συμμετέχω ενεργά σε έναν από τους συνδέσμους coaching γιατί είναι πολύ σημαντικό να ανήκεις σε ένα περιβάλλον που όλοι μοιραζόμαστε την ίδια λογική και αρχές… και πολλά ακόμη έχουν γίνει και έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο πλαίσιο της αγαπημένης LifeFocus..

Και αυτήν την περίοδο συνειδητοποιώ τα εξής : εξελίσσοντας το ασφαλιστικό μας γραφείο με ολοένα περισσότερους επιλεγμένους επαγγελματίες, ακόμη περισσότερο χρειάζεται η φροντίδα μας. Και εκπροσωπώντας ανέκαθεν τον ίδιο σοβαρό ασφαλιστικό χώρο, όλοι ανεξαιρέτως οι συνεργάτες της ομάδας ελίτ που συντονίζω, όσο το business coaching χρειάζεται στο ένα εργασιακό περιβάλλον, άλλο τόσο χρειάζεται και στο coaching περιβάλλον.

Πάντα με ισορροπία. Με αγάπη . Για να μπορούμε όλοι να σχεδιάζουμε σε μια ζωή με νόημα, ο καθένας το δικό του, κάθε μέρα με φρέσκιες δυνάμεις και όμορφες εκπλήξεις!

*απόσπασμα από το βιβλίο ‘Το Coaching στη Ζωή μας’ που γράψαμε 13 coaches –όλοι απόφοιτοι του Athens Coaching Institute, υπό την επιμέλεια του ιδρυτή του Ινστιτούτου, Χ.Πετρά-, για την εμπειρία μας στην εφαρμογή του coaching

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X