Media

Η θλιβερή προσπάθεια του Αρκά να καλύψει την κυβερνητική πολιτική

Η θλιβερή προσπάθεια του Αρκά να καλύψει την κυβερνητική πολιτική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις… Με ένα νέο του σκίτσο, ο Αρκάς για ακόμη μια φορά δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό, καλό του εαυτό.

Σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα στο Facebook, εμφανίζεται το εξής σκίτσο: Απεικονίζει δύο άστεγους, ο ένας ζει σε μια χάρτινη κούτα, ο άλλος μόνο με μια κουβέρτα.

Και ο διάλογος είναι ο εξής:

– Τ’ άκουσες;… Διαμαρτύρονται γιατί τους λένε να κάθονται στα σπίτια τους!

– Κόφ’ την πλάκα, ρε!

Δείτε το σκίτσο και θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί είναι μια τραγική στιγμή στην πορεία του γνωστού σκιτσογράφου

https://www.facebook.com/352589524877216/photos/a.352594344876734/2110866675716150/

Αρχικά ο Αρκάς δεν “εξηγεί” σε τι αναφέρεται, από τα δύο θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα: Δηλαδή την πανδημία και την… κόλαση με την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το σκίτσο είναι ασαφές, όμως σε όποια κι από τις δύο αυτές περιπτώσεις αναφέρεται, το αποτέλεσμα είναι εξίσου τραγικό.

Περίπτωση…. πρώτη: Ο Αρκάς αναφέρεται στην πανδημία

Τι κάνει στην περίπτωση αυτή; Χρησιμοποιεί το συναίσθημα, θέλοντας να δείξει πως αν κάποιος έχει τεθεί σε καθεστώς αναστολής λόγω της πανδημίας και πρέπει “να κάτσει σπίτι”, οφείλει να νιώθει… τυχερός, διότι την ίδια στιγμή υπάρχουν άστεγοι στους δρόμους!

Τι να πρωτο-σχολιάσεις. Την τραγική απόπειρα “εκμετάλλευσης” τους δράματος που ζουν οι άστεγοι; Ή το ότι ο Αρκάς δείχνει να αφήνει εντελώς εκτός εξίσωσης το γεγονός ότι “μένω σπίτι” δεν σημαίνει ότι… κάνω και ζωάρα.

Η Έλενα Ακρίτα παίρνει θέση για το Πολυτεχνείο! Ηλίθιοι και επικίνδυνοι

Όσοι “μένουν σπίτι” επειδή είναι σε αναστολή, έχουν λογαριασμούς που “τρέχουν”! Έχουν υποχρεώσεις, έχουν δάνεια, έχουν χίλιες – δυο σκοτούρες και την αβεβαιότητα που συνοδεύει το επίδομα των 534 -κατά βάση- ευρώ που για πολλούς αποτελεί ποσό αρκετά λιγότερο από το μηνιαίο τους εισόδημα. Ποσό που απλά ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις. Ο Αρκάς υπονοεί ότι όσοι “κάθονται σπίτι” δεν είναι τίποτα παραπάνω από αχάριστοι τεμπέληδες που θα έπρεπε να ντρέπονται που γκρινιάζουν ενώ… έχουν κι ένα σπίτι να μείνουν. Ατυχέστατο.

Περίπτωση… δεύτερη: Ο Αρκάς αναφέρεται στο Πολυτεχνείο

Ακόμη χειρότερα τα πράγματα εδώ. Δεν χρειάζεται να ειπωθούν και πολλά για να αιτιολογηθεί η άποψη αυτή. Αν ο Αρκάς αναφέρεται στις απαγορεύσεις της κυβέρνησης για το Πολυτεχνείο, απαγορεύσεις που έχουν προκαλέσει ένα “τσουνάμι” αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία, τότε πραγματικά το σκίτσο του είναι προκλητικό.

Παύλος Πολάκης προς Κυριάκο Μητσοτάκη: Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση

Χρησιμοποιεί ξανά “ψυχολογικό εκβιασμό” παρουσιάζοντας όσους θεωρούν ξεκάθαρα αντιδημοκρατική την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 3 (!) ατόμων, ως αγνώμονες. Ως αχάριστους που… θέλουν και να βγουν να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες της 17ης Νοεμβρίου, την ώρα που κάποιοι είναι άστεγοι.

Όποια περίπτωση και να ισχύει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Ο Αρκάς τα έκανε ξανά… σαλάτα. Έτσι κι αλλιώς έχει αποδείξει -μήνες τώρα- ότι έχει πάθει… αφωνία σε ό, τι αφορά την πολιτική. Με κάποιο μαγικό τρόπο όλα… είναι καλά στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2019. Τίποτα δεν πάει στραβά. Όλα μέλι – γάλα. “Θαναθάκηθ και πατάτεθ” είναι η μόνη έμπνευση για σκίτσα…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X