Πολιτική

Η βεβαιότητα της Μενδώνη… για το ήθος του Λιγνάδη (vid)

Η βεβαιότητα της Μενδώνη… για το ήθος του Λιγνάδη (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βαριά είναι πλέον η σκιά που πέφτει πάνω στην υπουργό πολιτισμού και την κυβέρνηση συνολικά. Αξίζει να θυμηθούμε την υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από το βήμα της Βουλής, τον Ιούνιο του 2020, όταν εξέφραζε τη βεβαιότητά της για το ήθος του πρώην καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε τοποθετήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο, με απευθείας διορισμό καταργώντας το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για διαγωνισμούς σχετικά με την πλήρωση των θέσεων των Καλλιτεχνικών Διευθυντών, τονίζοντας μάλιστα, πως η κίνησή της γίνεται «… για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Το kosmodromio.gr φέρνει στο φως ένα ακόμη βίντεο της υπουργού Πολιτισμού από το περασμένο καλοκαίρι, στις 22 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο της απάντησής της σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες καλλιτεχνών για τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» και την αδιαφάνεια στις αναθέσεις.

Τότε η Λίνα Μενδώνη είχε εμφανιστεί σίγουρη για το ήθος του Δημήτρη Λιγνάδη εγκαλώντας μάλιστα τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνο Σκουρολιάκο, ο οποίος κατέθεσε τη σχετική ερώτηση, λέγοντάς του: «Εκτός αν εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ αμισβητείται όχι μόνο τις ικανότητας αλλά και το ήθος του Λιγνάδη;». Ανέφερε δε πρώτο τον τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στη σειρά των λοιπών επικεφαλής των εποπτευόμενων πολιτιστικών οργανισμών.

Έξαλλος ο Μπουρδούμης: Κυρία Μενδώνη ψεύδεστε για τον Λιγνάδη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X