Διεθνή

Ικανοποίηση Ερντογάν για τη Σύνοδο Κορυφής: «Οι λογικές χώρες μας στήριξαν»

Ικανοποίηση Ερντογάν για τη Σύνοδο Κορυφής: «Οι λογικές χώρες μας στήριξαν»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ικανοποίησή του για την έκβαση της Συνόδου Κορυφής και τη στήριξη των «λογικών χωρών» εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μέρκελ: Η ΕΕ θα συζητήσει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ

«Τα δικαιώματά μας πρέπει να μας αναγνωριστούν. Υπάρχουν τώρα πολλά δικαιώματα που τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να δώσουν στην Τουρκία», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής. «Λογικές χώρες στην ΕΕ απέτρεψαν αυτό το παιχνίδι επιδεικνύοντας θετική στάση», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε ελληνικά, γαλλικά και κυπριακά αιτήματα να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

Σε ομιλία του σε αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος AK, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως ενδεχόμενες κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πλήξουν και τις δύο πλευρές και δεν θα ωφελήσουν κανέναν και πως οι σχέσεις δεν πρέπει να θυσιαστούν ως αποτέλεσμα.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν χθες, Πέμπτη, να ετοιμάσουν περιορισμένες κυρώσεις κατά της Τουρκίας σχετικά με τη διένεξη για την εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων με την Ελλάδα και την Κύπρο, αναβάλλοντας οποιαδήποτε αυστηρότερα βήματα έως τον Μάρτιο, καθώς οι χώρες μέλη διαφωνούν για το πώς θα αντιμετωπίσουν την Άγκυρα.

Μακρόν: Δώσαμε μία ευκαιρία στην Τουρκία αλλά συνέχισε τις προκλητικές ενέργειες

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X