Διεθνή

Ισόβια σε πιλότους F-16 για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία!

Ισόβια σε πιλότους F-16 για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε τέσσερις κατηγορούμενους ως επικεφαλής του δικτύου στην Τουρκία, τους επονομαζόμενους «πολιτικούς ιμάμηδες» λόγω των σχέσεών τους με το δίκτυο του Γκιουλέν, επιβλήθηκαν στον καθέναν 79 ποινές ισοβίων με επιβαρυντικές περιστάσεις για απόπειρα δολοφονίας του προέδρου, φόνου και απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης, μετέδωσε το Anadolu.

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία

Πιλότοι πολεμικών αεροπλάνων F-16 είναι επίσης μεταξύ αυτών στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές ισοβίων με επιβαρυντικές περιστάσεις. Πρόκειται για την αυστηρότερη ποινή που μπορούν να επιβάλουν τα τουρκικά δικαστήρια καθώς οι καταδικασθέντες δεν έχουν δικαίωμα αποφυλάκισης υπό όρους.

Ο τότε στρατιωτικός διοικητής και νυν υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και άλλοι διοικητές είχαν κρατηθεί αιχμάλωτοι για ώρες στη βάση τη νύκτα του πραξικοπήματος.

Διεθνές ρεζιλίκι Ερντογάν! Το φιάσκο με το «τουρκικό τανκ»

Ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Ακίν Οζτούρκ και άλλοι στην αεροπορική βάση Ακιντζί κοντά στην Άγκυρα κατηγορούνταν ότι διηύθυναν το πραξικόπημα και βομβαρδισμούς κυβερνητικών κτιρίων, περιλαμβανομένου του κοινοβουλίου, καθώς και ότι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν.

Η δίκη αυτή είναι η πιο προβεβλημένη από τις δεκάδες υποθέσεις εναντίον χιλιάδων ανθρώπων που κατηγορούνται για ανάμιξη στην απόπειρα πραξικοπήματος, για την οποία η Άγκυρα κατηγορεί υποστηρικτές του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ.

Ο 79χρονος Γκιουλέν, ο οποίος ήταν κάποτε σύμμαχος του Ερντογάν και αρνείται οποιονδήποτε ρόλο στην απόπειρα πραξικοπήματος, ήταν ένας από έξι κατηγορουμένους που δικάσθηκαν ερήμην. Οι υποθέσεις τους διαχωρίσθηκαν από την κύρια δίκη, αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Συνολικά δικάσθηκαν 475 πρόσωπα, τα 365 από τα οποία είναι προφυλακισμένα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X