Καιρός

Καιρός: Τρεις μετεωρολόγοι προβλέπουν τις καιρικές συνθήκες για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Καιρός: Τρεις μετεωρολόγοι προβλέπουν τις καιρικές συνθήκες για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τρεις μετεωρολόγοι προβλέπουν τον καιρός για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, αλλά δεν βλέπουν τίποτα το αξιόλογο. Γενικώς προβλέπουν έναν άκρως ανοιξιάτικο καιρό ιδανικό για το ψήσιμο του οβελία. Δεν θα λείψουν ωστόσο κάποιες τοπικές βροχές μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, οι οποίες όμως θα είναι περιορισμένες.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας δίνει τις πρώτες μετεωρολογικές προβλέψεις για την πορεία του καιρού τη Μεγάλη Εβδομάδα.

  • Το Σάββατο του Λαζάρου αναμένεται συννεφιά και θερμοκρασία έως 25 βαθμοί Κελσίου.
  • Την Κυριακή των Βαΐων θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια. Τα θερμόμετρα θα φτάσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Τη Μεγάλη Δευτέρα θα υπάρξει λίγη σκόνη και θερμοκρασία στους 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Τη Μεγάλη Τρίτη ο καιρός θα είναι παρόμοιος με κάποιες μπόρες στα ορεινά.
  • Τη Μεγάλη Τετάρτη θα σημειωθούν λίγες ψιχάλες και η θερμοκρασία θα είναι στους 26 βαθμούς Κελσίου.
  • Τη Μεγάλη Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28°C.
  • Η πρώτη εκτίμηση για Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα είναι πως ο καιρός θα είναι βροχερός και θα σημειωθεί πτώση τη θερμοκρασίας.

H ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Μοιρασμένος ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα:

Ξεκινά με καλοκαιρία και λίγη σκόνη (περισσότερη τη Μ. Πέμπτη) και καταλήγει με ανοιξιάτικες αστάθειες.

Καλημέρα!»

πασχα, καιρος, θερμοκρασιες, τσατραφυλλιας

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Από Πέμπτη μας προσεγγίζει μια διαταραχή

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωσή του ανέφερε πως δεν περιμένουμε αξιόλογα φαινόμενα τη Μ. Εβδομάδα παρά καποια αστάθεια μετά τη Μ. Πέμπτη.

«Δεν αναμένουμε αξιόλογα φαινόμενα μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οι βοριάδες θα κυριαρχούν μέσα στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως και 27 βαθμούς Κελσίου» ανέφερε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ.

Από Μεγάλη Πέμπτη σιγά σιγά, μας προσεγγίζουν κάποιες διαταραχές από τα πιο δυτικά τμήματα, που σημαίνει ότι προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας και την Κυριακή του Πάσχα είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Σε αυτές τις περιοχές δεν αποκλείεται να βλέπουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στα νησιά, οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες, για όποιον σχεδιάζει μια απόδραση.

Στην Πελοπόννησο στους ορεινούς όγκους θα δουν κάποια φαινόμενα το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα, χωρίς όμως ο καιρός να δημιουργήσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

«Ναι μεν κάποια αστάθεια φαίνεται από μεγάλη Πέμπτη και μεγάλη Παρασκευή και στη συνέχεια, παρόλα αυτά δεν είναι σε θέση να χαλάσει τις μέρες του Πάσχα», καταλήγει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 



 

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Κύριο χαρακτηριστικό οι βοριάδες στο Αιγαίο

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο..

Ξεκινούν από το Σάββατο, και από το απόγευμα έως και την Μ. Τετάρτη θα είναι πολύ ισχυροί, πρόσκαιρα Μ. Δευτέρα και Μ,. Τρίτη τοπικά ακόμα και 8 μποφόρ. Δεν προβλέπεται όμως να δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Προς το τέλος της Μ. Εβδομάδας, δηλαδή Μ. Πέμπτη, Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο θα υπαρξουν κάποια φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα, κάποιες βροχές και μπόρες.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως δεν θα είναι κάτι ανησυχητικό, ενώ δεν προβλέπεται να βρέξει – προς το παρόν τουλάχιστον – από τη Θεσσαλία και κάτω.

Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν από τη Μ. Πέμπτη, με τον κ. Γιαννόπουλο να καταλήγει λέγοντας «πως το φετινό Πάσχα θα είναι όμορφο, χωρίς προβλήματα».

 



Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X