Καιρός

Καιρός: Καταιγίδες «σαρώνουν» τη χώρα – Σε ποιες περιοχές θα είναι δύσκολα τις επόμενες ώρες

Καιρός: Καταιγίδες «σαρώνουν» τη χώρα – Σε ποιες περιοχές θα είναι δύσκολα τις επόμενες ώρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άστατο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες, ενώ βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, την ίδια ώρα που στην υπόλοιπη χώρα συννεφιές θα εναλλάσσονται με ηλιοφάνεια, μαζί με κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται πάντως ήδη από τις νυχτερινές ώρες στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα σημαντικότερα ύψη βροχής έχουν καταγραφεί στην Ήπειρο (40 χιλιοστά στην Παραμυθιά και 39 στα Θεοδώριανα).

Από εκεί και πέρα τα φαινόμενα θα συντροφεύουν τα δυτικά και τις επόμενες ώρες, ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα βόρεια και κεντρικά τμήματα.

Μετά το μεσημέρι, δε, βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ωστόσο στις υπόλοιπες περιοχές το σκηνικό θα καλυτερεύσει σταδιακά.

Η σημερινή επιδείνωση του καιρού θα είναι πρόσκαιρη, καθώς από αύριο, Τετάρτη, έως και το τέλος της εβδομάδος θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, η οποία θα ανεβάσει τον υδράργυρο.

Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται σήμερα τοπικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ ωστόσο θα ενισχυθούν στα 5 με 6, ενώ από το απόγευμα, αφού στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα βρέχει σήμερα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία από τα δυτικά, την ίδια ώρα που στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανότατα μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά έως 7. Σταδιακά ωστόσο θα στραφούν από τα δυτικά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, ενώ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία, τέλος, θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια. Στα, δε, βόρεια θα φτάσει τους 19, στην Κρήτη τους 24 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X