Καιρός

Καιρός – Μαρουσάκης: Πότε θα πέσουν λασποβροχές στην Αττική

Καιρός –  Μαρουσάκης: Πότε θα πέσουν λασποβροχές στην Αττική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέο βαρομετρικό χαμηλό από τη βόρεια Αφρική πλησιάζει τη χώρα μας, το οποίο θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας, αφρικανική σκόνη και λασποβροχές σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ στην πρόγνωσή του, η κακοκαιρία θα είναι έντονη αρχικά σε περιοχές του Αιγαίου Πελάγους και σιγά σιγά θα επεκταθεί σε ανατολικές και βοριοανατολικές περιοχές, επηρεάζοντας σταδιακά όλη τη χώρα, χωρίς ωστόσο οι βροχές και οι καταιγίδες να είναι ανησυχητικές.

 

Αναλυτικότερα, οι συννεφιές θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα. Από τα Δυτικά προς τα ανατολικά θα σημειωθούν βροχές που θα συνοδεύονται προς τα πιο νότια τμήματα και από ποσότητες αφρικανικής σκόνης, άρα λασποβροχές.

Σε περιοχές της Θεσσαλίας , του βορειοδυτικού Αιγαίου και της Μακεδονίας θα σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

 

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική οι συννεφιές θα πυκνώσουν και το μεσημέρι προς το απόγευμα θα σημειωθούν λασποβροχές χωρίς να είναι έντονα τα φαινόμενα. Προχωρώντας προς την νύχτα ο άνεμος θα γυρίσει σε βοριά όπου θα ενισχυθεί περαιτέρω. Η θερμοκρασία στην Αττική σήμερα θα φτάσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι πιο βαρύς με την καταιγίδες να είναι έντονες προς το βράδυ. Και στην Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί μέχρι τους 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Η εξέλιξη του καιρού

Την Παρασκευή το κύμα κακοκαιρίας θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά επηρεάζοντας και πάλι πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα, ενώ από το Σάββατο και ιδιαίτερα την Κυριακή, ο καιρός θα είναι σαφώς βελτιωμένος.

Όσον αφορά την αφρικανική σκόνη θα σηκωθεί από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και θα πάει πιο βορειοανατολικά. Το φαινόμενο θα είναι μέτριας έντασης και θα κρατήσει μέχρι αύριο 10 Μαΐου.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

 



Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X