Καιρός

Καιρός – Μαρουσάκης: Πριν από την Καθαρά Δευτέρα κύμα κακοκαιρίας «τύπου Π»

Καιρός – Μαρουσάκης: Πριν από την Καθαρά Δευτέρα κύμα κακοκαιρίας «τύπου Π»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκινά η εβδομάδα καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας, κινείται προς τα ανατολικά και θα επηρεάσει τη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες με αποτέλεσμα να έχομε ανεβασμένες θερμοκρασιακές τιμές, αφρικανική σκόνη και βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα, η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με βροχές και καταιγίδες αλλά και λασποβροχές λόγω της αυξημένης αφρικανικής σκόνης που καταφτάνει στην χώρα μας.

Οι άνεμοι από νότιες κατευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ στο Ιόνιο, και 6 με 7 στο Αιγαίο προκαλούν τις αυξημένες θερμοκρασιακές τιμές 22 με 24 βαθμούς Κελσίου προς τα ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Στην Αττική δεν αναμενονται σήμερα βροχές, αλλά αρκετή αφρικανική σκόνη και νοτιάδες με την θερμοκρασία το μεσημέρι στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, οσο προχωράμε προς το απόγευμα, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Ο υδράργυρος στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, από αύριο Τρίτη θα συναντήσουμε τον καιρό «τύπου Π» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, κι επομένως οι βροχές θα εντοπίζονυται κατά βάση στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχουμε και ένα γρήγορο πέρασμα βροχοπτώσεων και από το εσωτερικό της χώρας.

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθει μέχρι και την Παρασκευή δίνοντας όμως καλύτερες καιρικές συνθήκες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:



Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X