Θέμα

Κακοκαιρία Elias: Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την εξέλιξη των φαινομένων ως την Πέμπτη το μεσημέρι – Τι θα γίνει στην Αττική

Κακοκαιρία Elias: Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την εξέλιξη των φαινομένων ως την Πέμπτη το μεσημέρι – Τι θα γίνει στην Αττική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

  • Για το υπόλοιπο της σημερινής ημέρας (Τρίτη 26-09-2023) κατά τόπους θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη βόρεια Πελοπόννησο.

 

 

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

α) στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας),

β) την Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας),

γ) στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας) και

δ) στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

  • Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

 

 

Για την Αττική η πιθανότητα ισχυρών φαινομένων είναι πολύ μικρή και ως προς το ύψος της βροχής αλλά και τη διάρκεια.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

  • Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

 

Κλέαρχος Μαρουσάκης για την Αττική

Η Αττική, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μπαίνει και αυτή στο κάδρο, με κάποιες καταιγίδες. Οι πιο δύσκολες ημέρες για τον νομό της Αττικής είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη.

«Και αύριο θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα, το κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί λίγο πιο ανατολικά για να απασχολήσει και περιοχές της Εύβοιας, περιοχές των Σποράδων, προς τα δυτικότερα τμήματα στο Αιγαίο. Ο μεγαλύτερος όγκος νερού αναμένεται να πέσει προς τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας και η Εύβοια θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Μεγάλη προσοχή στη Λαμία, στη Μακρακώμη, στη Στυλίδα, προς τα Καμένα Βούρλα», κατέληξε.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X