Ελλάδα

Ο καιρός την Κυριακή-Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Ο καιρός την Κυριακή-Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σαρωτική αποδεικνύεται η κακοκαιρία Ωκεανίς. Ο καιρός πολύ κακός, αν και λιγότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις των μετεωρολόγων. Τα προβλήματα τεράστια στις θάλασσες, ενώ έχουν αποκλειστεί πάρα πολλοί δρόμοι σε ολόκληρη τη χώρα (δείτε πίνακα παρακάτω).

Τα χιόνια ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα είναι πυκνά,ενώ χιόνισε και στα ορεινά της Αττικής. Μάλιστα ο δρόμος μετά το τελεφερίκ για το καζίνο είναι κλειστός.

Την Κυριακή , σύμφωνα με τις προβλέψεις, είναι πολύ πιθανό να χιονίσει και στα Βόρεια Προάστια της Αττικής.

Σε πολλές περιοχές η ταχύτητα των ανέμων έχει ξεπεράσει τα 100 χιλιόμετρα (δείτε πίνακα).

Την Κυριακή θα δοκιμαστούν σκληρά από την κακοκαιρία η κεντρική, η ανατολική και η νότια Ελλάδα. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι σφοδροί. Στο νότιο και στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται βροχές και καταιγίδες με ιδιαίτερη ένταση στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ο καιρός στα ορεινά και στα ημιορεινά περιλαμβάνει χιονοπτώσεις, που θα είναι πυκνές. Επίσης πυκνό χιόνι θα πέσει στα πεδινά της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδας. Τα ίδια φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Βόριο και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στη Δυτική Ελλάδα στα πεδινά ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή και το κρύο τσουχτερό. Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες -9 ως 1 βαθμό θα είναι στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα κυμανθεί από -6 έως 4 βαθμούς, στα κεντρική Ελλάδα από -2 έως 4 βαθμούς, στην Ήπειρο από -1 έως 7, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 1 έως 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 6.

Στη νησιωτική Ελλάδα οι χαμηλότερες θερμοκρασίες από -2 ως 3 βαθμούς θα εκδηλωθούν στα νησιά του ου Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου Ιονίου από 2 έως 8 βαθμούς. Στις Σποράδες, τη Χίο και τη Λέσβο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς,  στις Κυκλάδες από 2 έως 10 βαθμούς. Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες από 5 ως 15 βαθμοί στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οσον αφορά στους ανέμους οι πιο ισχυροί 8 ως 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν στο Βόρειο και το Νοτιοδυτικό Αιγαίο. Στο υπόλοιπο Αιγαίο η έντασή τους θα είναι 5 ως 6 μποφόρ.

Για το Ιόνιο πέλαγος η πρόβλεψη κάνει λόγο για ανέμους 7 ως 8 μποφόρ και τοπικά θα φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική θα χιονίσει στα Βόρεια Προάστια και φυσικά στα βουνά. Ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται βροχές και χιονόνερο. Οι άνεμοι θα έχουν ταχύτητα 6 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμαίνεται από 2 ως 6 βαθμούς και στα βόρεια -2 ως 3 βαθμούς.

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης κυρίως κατά τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλονίκη με ανέμους ισχυρούς 5 ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από -2 ως 4 βαθμούς.

Θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν το απόγευμα του Σαββάτου 23/02. Οι σταθμοί μας που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Στον πίνακα που ακολουθεί, παρουσιάζεται η θερμοκρασία στις 9 το πρωί της Παρασκευής 22/02 και του Σαββάτου 23/02, ενώ φαίνεται και η σχετική πτώση. Παρατηρείστε ότι ο σταθμός του Επταπυργίου κατέγραψε 11.4 βαθμούς πτώση!

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορίας λόγω της κακοκαιρία

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X