Καιρός

Ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο

Ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αρκετό κρύο, χιονοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται το επόμενο 24ωρο. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ο καιρός θα παραμείνει άστατος, ωστόσο, 25 και 26 Ιανουαρίου δεν αποκλείεται να δούμε και χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ειδικότερα από το πρωί του Σαββάτου θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα με χιονοπτώσεις από τα 800 μέτρα. Στη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε επίσης βροχές, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο θα έχουμε συννεφιά και τοπικά φαινόμενα.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις ίδιες περιοχές και τοπικές μπόρες θα έχουμε σε Πελοπόννησο και Κυκλάδες. Το βράδυ βροχές θα έχουμε στα ΒΑ της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 7-8 στο Ιόνιο και 6-7 στο Αιγαίο με την θερμοκρασία το μεσημέρι να φτάνει τους 7-9 βαθμούς στα βόρεια, στους 5 στα κεντρικά και στους 17 στα νότια.

Στην Αττική, τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι άστατος και στη συνέχεια ο καιρός θα ανοίξει, αλλά από αργά το απόγευμα θα έχουμε εκ νέου καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε επίσης τοπικά φαινόμενα στα δυτικά του νομού και από το μεσημέρι και μετά η συννεφιά θα παραμείνει. Η θερμοκρασία από 12 έως 15 βαθμούς.

Την Κυριακή, φαινόμενα θα έχουμε στα δυτικά, στα νότια και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Όσο όμως πλησιάζουμε προς το βράδυ η κακοκαιρία θα εκτείνεται σε πολλές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στα κεντρικά 13-14 βαθμούς, στους 6 με 12 στα βόρεια και στα νότια στους 17 βαθμούς.

Τη Δευτέρα, νέα επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα. Βροχές και καταιγίδες θα έχουμε στα δυτικά με χιόνια στα κεντρικά και βόρεια της χώρας. Η θερμοκρασία στους 13 με 15 βαθμούς στα κεντρικά, στους 7 με 13 στα βόρεια και στους 18 στα νότια.

Την Τρίτη ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων θα εντοπίζεται στα ΒΑ της χώρας και χιονοπτώσεις στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Η θερμοκρασία στους 13-14 βαθμούς στα κεντρικά, στους 7 με 12 στα βόρεια και στους 16 στα νότια.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση με τα κεντρικά στους 10 με 12 βαθμούς στα βόρεια 4 έως 9 και στα νότια στους 16.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από τις 24 Ιανουαρίου μια νέα ψυχρή μάζα φτάνει στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία (25-26/1) θα έχουμε αρκετό κρύο με χιόνια στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα με χιόνια ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X