Καιρός

Ραγδαίες αλλαγές του καιρού: Τι προβλέπουν 4 μετεωρολόγοι – Από την άνοιξη στο καταχείμωνο

Ραγδαίες αλλαγές του καιρού: Τι προβλέπουν 4 μετεωρολόγοι – Από την άνοιξη στο καταχείμωνο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δύο πρόσωπα θα δείξει ο καιρός  σε τρεις ημέρες, καθώς από την πιο θερμή ημέρα του Δεκεμβρίου θα πάμε μέσα δύο ημέρες σε χιόνια και κρύο. Βέβαια, οι «άγριες» εναλλαγές του καιρού δεν θα περιοριστούν εδώ, καθώς από την άλλη εβδομάδα έως και τα Χριστούγεννα, οι συνθήκες θα θυμίζουν φθινόπωρο ή Άνοιξη.

«Καλά Πασχούγεννα» μάς εύχεται ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο να κάνει λόγο για ήπιες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή.

 

Πριν φτάσουμε όμως στα Χριστούγεννα, θα δούμε μία άκρως καλοκαιρινή μέρα στην καρδιά του Δεκεμβρίου. Η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 24 βαθμούς προς τα νότια της Ελλάδας, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται μεταξύ 18 με 20 βαθμών Κελσίου.

Το σκηνικό θα ανατραπεί σύντομα, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στην κεντρική Ελλάδα, με την κορύφωση να έρχεται το Σαββατοκύριακο, όταν και θα επιστρέψει ο Χειμώνας.

 

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, η πτώση της θερμοκρασίας μέσα σε 48 ώρες θα βρθεί από τους 21 βαθμούς στους 9.

Την ίδια ώρα προειδοποίηση απευθύνει μέσω του Facebook και ο Σάκης Αρναούτογλου σε όσους αναμένεται να ταξιδέψουν προς τα ορεινά της ενδοχώρας, αλλά και τα βόρεια, καθώς οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες. Αναμένεται, δε, να το στρώσει και περιοχές του Έβρου σε όχι και τόσο μεγάλο υψόμετρο.

 

Αναλυτικά οι προγνώσεις των μετεωρολόγων

Σάκης Αρναούτογλου

Σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου απευθύνει προσοχή για μετακινήσεις στα ορεινά της ενδοχώρας και τονίζει πως θα το στρώσει ακόμα και σε περιοχές της Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

«Οσοι σχεδιάζετε ταξίδι το ερχόμενο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπολοιπα Βαλκάνια έχετε υπόψη σας σας παρακαλώ να παρακολουθείτε τις ανανεωμένες προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο σοβαρής επιδείνωσης του καιρού με βροχές, καθώς και αξιόλογες κατά τόπους χιονοπτώσεις – χιονοστρώσεις στα περισσότερα ορεινά της ενδοχώρας αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και πολύ πιθανόν και στα πεδινά του κεντρικού και βορείου Εβου αλλά και με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο».

 

arnaoutoglou 9e679

Γιώργος Τσατραφύλλιας

«Σταυροδρόμι αερίων μαζών η χώρα μας τις επόμενες ημέρες… Μετά τις θερμές αέριες μάζες από το Μαρόκο ακολουθούν ψυχρές μάζες από τη Λευκορωσία!», αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε νέα ανάρτησή του στο Facebook.

«Εντυπωσιακή θα είναι η μεταβολή του καιρού τις επόμενες ημέρες αφού μετά το κύμα ζέστης το οποίο θα κορυφωθεί την Πέμπτη 14/12 ακολουθεί ψυχρή εισβολή με θυελλώδεις βοριάδες μέσα στο Σαββατοκύριακο και χιόνια στα ορεινά (π.χ Παρνασσός, Πήλιο, Καλάβρυτα , Τρίκαλα Κορινθίας, Μέτσοβο) και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονία».

 

tsatrafi 752e9

Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Πριν, ωστόσο, τη «βουτιά» στον υδράργυρο το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Μάλιστα, η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι νοτιάδες το βράδυ της Τετάρτης (13/12) θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και την Πέμπτη στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη την Πέμπτη, αλλά την Παρασκευή από τα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές και καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα και στα κεντρικά της χώρας. Ο καιρός, λοιπόν την Περασκευή (15/12) αναμένεται φθινοπωρινός.

Όπως προβλέπει και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, το Σάββατο θα επσιτρέψει ο χειμώνας με χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και κρύο τσουχτερό, με μονοψήφιες τιμές ακόμα και το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια.

 

Μάλιστα, το κρύο θα μείνει την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Από την Τρίτη μέχρι τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ήπιος με θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά. Στην Αττική ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με ισχύ 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ολική ανατροπή του καιρικού σκηνικού θα έχουμε από την Παρασκευή καθώς μια πολική μάζα κατεβαίνει από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια η οποία θα φέρει χιονοπτώσεις και πολύ κρύο.

Χιόνια αναμένονται σε βουνά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας αλλά όχι τόσα ώστε να ανοίξουν τα χιονοδρομικά, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη.

 

Με τον καιρό αυτό θα πάμε μέχρι την Δευτέρα και την Τρίτη και από κει κι έπειτα πρός ολοταχώς για «Πασχούγεννα» καθώς αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες την περίοδο των Χριστουγέννων με τον υδράργυρο κατά τόπους να ξεπερνά και τους 20 βαθμούς Κελσίου, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X