Καιρός

Σάκης Αρναούτογλου: Η θερμότερη πρωτοχρονιά στην ιστορία

Σάκης Αρναούτογλου: Η θερμότερη πρωτοχρονιά στην ιστορία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα Χριστούγεννα πέρασαν με πολύ καλό καιρό και θερμοκρασίες σε υψηλά – για την εποχή – επίπεδα, επομένως όλοι θέλουν να ξέρουν εάν το… ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί και την Πρωτοχρονιά.

Οι πρώτες μετεωρολογικές ενδείξεις, όχι μόνο λένε «ναι», αλλά κάνουν λόγο για «ιστορική ζέστη», σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου . Ωστόσο, το κρύο δεν θα αργήσει να μας επισκεφθεί όπως δείχνουν τα μετεωρολογικά μοντέλα.

Πάντως, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου, αναφέρεται στη «θερμότερη έναρξη έτους στη μετεωρολογική ιστορία» όσον αφορά στον καιρό της Πρωτοχρονιάς.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει: «Η φετινή Πρωτοχρονιά θα πρόκειται ίσως για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετεό-ιστορία της Ευρώπης! Σύμφωνα και με τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Μοντέλου ECMWF, αλλά και των υπολοιπων παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων, το σύνολο των χωρών της Ευρώπης βαδίζει τις επόμενες ημέρες σε μία νέα θερμή εισβολή, η οποία και θα αποτελειώσει σταδιακά την όποια εναπομείνασα χιονοκάλυψη ακόμα και κοντά στα 2.000 μέτρα στα περισσότερα χιονοδρομικά της!».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Για τις περισσότερες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου θα πρόκειται, λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα, για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετέο-ιστορία της! Μια αλλαγή στην όλη αυτή κατάσταση και εναρμόνιση του καιρού με το ημερολόγιο “ψιθυρίζουν” κάποια μακροπρόθεσμα στοιχεία για το σύνολο της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, για μετά τις 11-13 του Γενάρη!».

 

 

Πώς είναι ο καιρός σήμερα (26/12)

Ο καλός καιρός συνεχίζεται και τη Δευτέρα (26/12), αφού προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας κατά τόπους στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ  λίγες νεφώσεις αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα δυτικά. Στα υπόλοιπα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Ακόμα, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά του τμήματα 6 με 7. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Ακόμα, στα κεντρικά και στα βόρεια θα φθάσει τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 18 βαθμούς τοπικά στα νότια τους 19. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα (26/12)

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα νότια έως 19, στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη, κυρίως στα βόρεια κατά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 και τοπικά στην Κρήτη έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X