Καιρός

Τρομακτικό. Ταράτσα πολυκατοικίας στον Λυκαβηττό είχε 115 βαθμούς

Τρομακτικό. Ταράτσα πολυκατοικίας στον Λυκαβηττό είχε 115 βαθμούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Λυκαβηττός την Παρασκευή έμοιαζε πυρακτωμένος, καθώς οι θερμοκρασίες που έφερε ο καύσωνας θύμιζαν… Σαχάρα.

Σύμφωνα με το MEGA, θερμική κάμερα drone της δημοτικής αστυνομίας κατέγραψε θερμοκρασία 115 βαθμών σε ταράτσα πολυκατοικίας στην περιοχή του Λυκαβηττού, περίπου στις 13.00 το μεσημέρι.

Το οδόστρωμα στο Λυκαβηττό «έπιασε» θερμοκρασία 55 βαθμών Κελσίου.

Αυτό συμβαίνει, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, καθώς τέτοιες θερμοκρασίες ή ακόμα και μεγαλύτερες μπορεί να καταγραφούν λόγω της πίσσας που υπάρχει και επειδή βρίσκονται συνέχεια εκτεθειμένες στον ήλιο και χωρίς συστήματα σκίασης.

Η θερμική κάμερα κατέγραψε επίσης θερμοκρασίες 48 βαθμών Κελσίου στη Βασιλίσσης Σοφίας όπως και στις λεωφόρους Αλεξάνδρας και στην οδό Σκουφά.

Συστάσεις για την Αττική – «Βάλτε βενζίνη μετά τη δύση του ηλίου»

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην Αττική, σε συστάσεις προς τους πολίτες προχώρησε και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς – με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ – «θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα το απόγευμα και για αύριο, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων».

Πιο αναλυτικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συστήνει στους πολίτες:

  • Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.
  • Η κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
  • Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου.
  • Η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.
  • Το Υπουργείο καταλήγει λέγοντας ότι «παρακαλεί θερμά, τους πολίτες της Αττικής για τη θετική τους ανταπόκριση στις παραπάνω συστάσεις μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X