Πολιτική

Καστανίδης: Υπάρχουν πολιτικοί που πολιτεύονται στο όνομα μιας ιδεολογίας και αυτοί που αλλάζοντας ιδεολογίες

Καστανίδης: Υπάρχουν πολιτικοί που πολιτεύονται στο όνομα μιας ιδεολογίας και αυτοί που αλλάζοντας ιδεολογίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όπως σχολίασε αρχικά ο Χάρης Καστανίδης, σε ένα πρώτο σχόλιο για τις ποινές, που εκείνη τη στιγμή ανακοινώνονταν από το δικαστήριο, «τα 13 χρόνια για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι μια βαριά ποινή, να περιμένουμε όμως τις τελικές αποφάσεις…».

Παράλληλα, είπε, σε πολιτικό επίπεδο, πως «αντηλλάγησαν ανακρίβειες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και υπήρξαν κομματικές σκοπιμότητες».

Αναφορικά με την αντιπαράθεση για τον Ποινικό Κώδικα, μετά και τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Σταύρου Κοντονή, ο κ. Καστανίδης είπε πως «το θέμα δεν είναι ο ποινικός κώδικας, αλλά η εκλογική νομοθεσία, που πρέπει να αλλάξει, ώστε στις επόμενες εκλογές τα φασιστικά μορφώματα να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές».

«Πρέπει να υπάρξει επέμβαση και σωστά έπραξε το ΚΙΝΑΛ για παρέμβαση στην εκλογική νομοθεσία», συνέχισε ο κ. Καστανίδης.

Η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Εξάλλου, όπως είπε ο ίδιος, «έχει ενδιαφέρον η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ των αλληλοκατηγορίων για το ποιοι συμμετείχαν στις πλατείες Αγανακτισμένων, η αλήθεια είναι πως συμμετείχαν και οι δυο, και ο διχαστικός τους λόγος διευκόλυνε στην πράξη την ανάδειξη αντισυστημικών φαινομένων και συμπεριφορών».

Εν συνεχεία ανέλυσε εν τάχει το τι χρειάζεται το ΚΙΝΑΛ για να επανέλθει και στα ποσοστά του υπερτονίζονας την ανάγκη «να ξαναθυμηθούμε τη Σοσιαλδημοκρατία και τις πολιτικές που πρεσβεύει αυτή, οι οποίες προστατεύουν τους αδύναμους και τα δημόσια αγαθά».

Τέλος, ερωτηθείς για την πρόταση Μητσοτάκη για Γενική Γραμματέα του ΟΟΣΑ στο πρόσωπο της Άννας Διαμαντοπούλου. «Δεν θα ήθελα να κάνω σχόλιο για την πρόταση του κ. Μητσοτάκη στην κα Διαμαντοπούλου», είπε αρχικά για να καταλήξει ο κ. Καστανίδης με την φράση: «Υπάρχουν δυο κατηγορίες πολιτικών, αυτοί που πολιτεύονται στο όνομα μιας ιδεολογίας και αυτοί που πολιτεύονται αλλάζοντας ιδεολογίες».

Οικονόμου: Ύποπτος φάκελος στο γραφείο της Εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X