Κοινωνία

Καστοριά: Καταδίωξη και συλλήψεις για μεταφορά 53 κιλών χασίς

Καστοριά: Καταδίωξη και συλλήψεις για μεταφορά 53 κιλών χασίς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους να κινείται, με οδηγό τον 46χρονο.

Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν οι αστυνομικοί στο όχημα, ο οδηγός δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή .

Ακολούθως, ο 46χρονος εγκατέλειψε το όχημα στην πόλη της Καστοριάς και με τον 48χρονο συνεπιβάτη του τράπηκαν σε φυγή πεζή.

Ωστόσο, άμεσα εντοπίστηκαν, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Όπως προέκυψε, κατείχαν και μετέφεραν από κοινού με το αυτοκίνητο δύο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 50 συσκευασίες με χασίς, συνολικού βάρους 53 κιλών.

Διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος επανήλθε παράνομα στην Ελλάδα, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, καθώς και σε έδαφος Schengen .

Συνολικά κατασχέθηκαν τα 53 κιλά ακατέργαστου χασίς, το αυτοκίνητο, 3.550 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και πέντε κάρτες.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

    

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X