Οικονομία

Kαταστήματα: Μειωμένη κίνηση, αλλά αυξημένα μέτρα προστασίας!

Kαταστήματα: Μειωμένη κίνηση, αλλά αυξημένα μέτρα προστασίας!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας, μέτρια κίνηση στα εμπορικά καταστήματα και περισσότερο αυξημένη στα κομμωτήρια, κύλησε η πρώτη μέρα της άρσης των μέτρων για τον κορονοϊό στη χώρα.

Τι έγινε στα καταστήματα;

Όπως λέει στο insider.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης η κίνηση στα καταστήματα που άνοιξαν τη Δευτέρα ήταν μέτρια ωστόσο τηρήθηκαν στο ακέραιο τα μέτρα ασφαλείας (μάσκες, γάντια, αποστάσεις) και δεν υπήρξαν προβλήματα, ούτε παράπονα.

Στελέχη της αγοράς άλλωστε επισημαίνουν ότι ακόμη και κάποιες ουρές που σχηματίστηκαν έξω από μεγαλύτερα καταστήματα οφείλονται στο γεγονός ότι έπρεπε να τηρηθούν στο εσωτερικό τους οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και όλες οι οδηγίες που προβλέπονται μετά την άρση των μέτρων.

Προσοχή! Μπορεί να έχετε κορονοϊό και να μην το ξέρετε

Σύμφωνα με τον κ. Καφούνη το μεγάλο τεστ για την αγορά θα γίνει τη Δευτέρα 11 Μαΐου όταν θα ανοίξει και το υπόλοιπο λιανεμπόριο. Τα καταστήματα που θα ανοίξουν τότε αναμένεται μάλιστα να προχωρήσουν και σε σημαντικές εκπτώσεις προκειμένου να πουληθεί το αδιάθετο εμπόρευμα που έχει μείνει στα ράφια τους όλο το προηγούμενο διάστημα κατά το οποίο παρέμειναν κλειστά.

Αυξημένη η κίνηση στα κομμωτήρια

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας αρκετοί έσπευσαν στα κομμωτήρια που επίσης επαναλειτούργησαν, για τα προγραμματισμένα τους ραντεβού.

Μιλώντας στο insider.gr o Nίκος Κούρτης, πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Ένωσης Κομμωτών Ελλάδας, σημείωσε ότι οι πολίτες που επισκέφτηκαν τα κομμωτήρια τήρησαν τόσο τα ραντεβού τους, όσο και τα μέτρα ασφαλείας.

«Αρκετοί έρχονταν με μάσκες, γάντια, δεν είχαν μαζί τους ούτε καφέ, ούτε νερό. Προσαρμόστηκαν αμέσως στα νέα μέτρα» σημείωσε ο κ. Κούρτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί επαγγελματίες από την πλευρά τους προχώρησαν και σε επιπλέον μέτρα προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι πελάτες τους.

Ενδεικτικά  σε αρκετά καταστήματα εκτός από τις μάσκες και τα αντισηπτικά, οι επιχειρηματίες τοποθέτησαν διαχωριστικά από πλέξιγκλας ή άλλοι κάλυπταν τα καθίσματα με σελοφάνκ και τα παπούτσια των πελατών κατά την είσοδο με ειδικά προστατευτικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X