Παρασκήνιο

Καυτό παρασκήνιο: Συγκρούσεις στην κυβέρνηση και πανικός στο Μαξίμου για το άνοιγμα της αγοράς

Καυτό παρασκήνιο: Συγκρούσεις στην κυβέρνηση και πανικός στο Μαξίμου για το άνοιγμα της αγοράς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

 Και αυτό γιατί μπορεί όλα τα στοιχεία των πρόσφατων δημοσκοπήσεων να εμφανίζουν ότι η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει διψήφια , τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ωστόσο δείχνουν κατάρρευση της κυβέρνησης και εμφανίζουν τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πανδημία (επισημαίνεται ότι οι δημοσκοπήσεις δύο πρεσβειών έδωσαν στη ΝΔ 25% και 27% και η τελευταία της Metron Analysis 32,3%).

Οι πληροφορίες λένε λοιπόν ότι τα στοιχεία αυτά έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου, αφού οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα πράγματα το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάνε χειρότερα στην πανδημία και ακολούθως στην οικονομία. Παράλληλα ξέρουν ότι την κρίσιμη ώρα η αδιευκρίνιστη ψήφος  μπορεί πολύ εύκολα να διευκρινιστεί και να γίνει ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι έχουν ξεκινήσει να επεξεργάζονται σενάρια ανοίγματος της αγοράς και των σχολείων στις 5 Απριλίου  παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα παραμένουν παρά πολλά και τα προβλήματα στα νοσοκομεία ιδιαίτερα σοβαρά.

Η απόφαση- για το άνοιγμα της αγοράς- είναι προφανώς πολιτική καθώς τα μέλη της επιτροπής ζητούν παράταση των μέτρων  μέχρι ο αριθμός των κρουσμάτων  να αρχίσει  να μειώνεται  αισθητά. Η κυβέρνηση ωστόσο εμφανίζεται να έχει αποφασίσει να ανοίξει τα σχολεία επιβάλλοντας στους μαθητές και καθηγητές υποχρεωτική χρήση  των self test  .

Παράλληλα σε ότι αφορά τα καταστήματα η ιδέα που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο είναι να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα με πολλά μέτρα. Ακόμα ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν θα λειτουργούν με click away ή με click in shop ή με κάποιο άλλο σύστημα .

Σοβαρές αντιρρήσεις γι αυτό το σενάριο έχει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος εμφανίζεται να βρίσκεται ταυτισμένος με την γραμμή των ειδικών και ιδιαίτερα με όσα λέει ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Την συγκεκριμένη στιγμή ξέρει ωστόσο ξέρει  πολύ καλά ότι μια νέα σύγκρουση δεν θα έβγαζε πουθενά καθώς, γνωρίζει  ότι στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν λύσεις για την δημοσκοπική κατρακύλα.

Από την άλλη ο ίδιος φοβάται  ότι με το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων τα νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν και νέα πίεση  την οποία κανείς δεν γνωρίζει αν θα αντέξουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X