Κοινωνία

Blue Horizon: «Τελευταίο αντίο» στον Αντώνη στον Αγιο Νικόλαο

Blue Horizon: «Τελευταίο αντίο» στον Αντώνη στον Αγιο Νικόλαο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στον τόπο καταγωγής του, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, κηδεύεται σήμερα Παρασκευή (8/9) ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης που πνίγηκε στο λιμάνι του Πειραιά όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη στην θάλασσα.

Στις 12 το μεσημέρι, φίλοι και συγγενείς θα τον αποχαιρετίσουν στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, ενώ το φέρετρο με τη σορό του θα βρίσκεται στον ναό από τις 11 το πρωί.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 36χρονου που έχει οργή και αγανάκτηση, με διαμαρτυρίες σε πόλεις της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο πλοίαρχος του Blue Horizon – που είναι ένας από τους 4 κατηγορούμενους για το αποτρόπαιο έγκλημα που θα απολογηθούν αύριο Σάββατο – φέρεται να ενημέρωσε το Λιμεναρχείο ότι «υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα, πλησίον του πλοίου», ωστόσο δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά εμπλοκής του πληρώματος στην πτώση του ανθρώπου στο νερό.

Το κρητικό μέσο επικαλείται κατάθεση λιμενικού που εκτελούσε χρέη επόπτη βάρδιας, σύμφωνα με την οποία στις 21.13 ο πλοίαρχος του Blue Horizon ανέφερε στην υπηρεσία τους μέσω VHF ότι εντόπισε άνθρωπο στη θάλασσα πλησίον του πλοίου. Όμως, όπως διευκρινίζεται, σε καμία περίπτωση δεν δηλώθηκε ότι το πλοίο και μέλη του πληρώματος είχαν την παραμικρή εμπλοκή η υπαιτιότητα σε αυτό. Ως εκ τούτου το λιμενικό ενήργησε για τη διάσωση του ανθρώπου, κινητοποιώντας σκάφη και υπηρεσίες. Αναφέρεται δε και στο βιβλίο συμβάντων του Α’ Λιμενικού Τμήματος Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στο οποίο έχει καταγραφεί πως στις 21.13 ο πλοίαρχος του Blue Horizon ανέφερε στην υπηρεσία ότι κατά τον απόπλου του εντόπισε άνθρωπο στη θάλασσα, πλησίον του πλοίου. Το Blue Horizon δήλωσε ετοιμότητα αναχώρησης περί 21.09 και του δόθηκε άδεια απόπλου στις 21.12

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 21.15 είχαν ξεκινήσει οι κλήσεις επιβατών στο Λιμενικό και την Αστυνομία που ενημέρωναν για την πτώση του Αντώνη στη θάλασσα μετά από διαπληκτισμό με μέλη του πληρώματος. Η πρώτη κλήση έγινε από πολίτη που επέβαινε στο πλοίο «Έλυρος». Στις 21.30 άλλος πολίτης είχε στείλει και το βίντεο-ντοκουμέντο στις Αρχές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 21.42 δόθηκε τηλεφωνική εντολή από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά για διακοπή του πλου προς αναμονή περαιτέρω οδηγιών. Στις 22.00 υπήρξε εντολή για επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά και στις 22.53 το Blue Horizon προσέδεσε.

Ο Αντώνης, περίπου από τις 9.10-9.11  οπότε και έπεσε στο νερό, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του γύρω στις 21.40. Τον ανέσυρε λέμβος καβοδετών με την συνδρομή στελέχους του Α’ Λ/Τ. Ένα λεπτό πριν τις 10 τη νύχτα παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Εισιτήριο Αντώνης Καργιώτης Blue Horizon

Στο ίδιο ρεπορτάζ παρουσιάζεται το εισιτήριο του Αντώνη για το Blue Horizon, ενώ αναφέρεται πως σύμφωνα με καταθέσεις επιβατών ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί νωρίτερα και μισή ώρα πριν χάσει τη ζωή του καθόταν στο αεροπορικά καθίσματα του πλοίου. Για κάποιο λόγο, όμως που δεν έχει γίνει γνωστός, χρειάστηκε να εξέλθει για λίγο από το πλοίο και επέστρεφε τρέχοντας για να προλάβει. Για το λόγο αυτό στο βίντεο φαίνεται να τρέχει χωρίς κάποιο σακίδιο στο χέρι.

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση αστυνομικού, που ταξίδευε μαζί με τη σύζυγό του με το Blue Horizon για Ηράκλειο. Όπως περιέγραψε, είχε δει τον Αντώνη να κάθεται στα αεροπορικά καθίσματα. Κάποια στιγμή βγήκε με την σύζυγο του στην πρύμνη, περιμένοντας τον απόπλου. Στις 21:10 αντιλήφθηκαν τον διαπληκτισμό μελών του πληρώματος με τον Αντώνη. Στην τρίτη απώθηση και ενώ το πλοίο είχε ξεκινήσει, ο Αντώνης έπεσε στη θάλασσα. «Οι  ναυτικοί  που ήταν στον καταπέλτη δεν έκαναν κάτι. Ο καταπέλτης έκλεισε και το πλοίο έφυγε. Ανακοίνωση από τα μεγάφωνα δεν έγινε. Υπήρξε αναταραχή από τους επιβάτες. Υπήρχαν φωνές αλλά δεν έγινε κάτι. Αφού έπεσε ο νεαρός στη θάλασσα, είδα το μισό σώμα του να βγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας περίπου 20 δευτερόλεπτα μετά την πτώση του» φέρεται να έχει καταθέσει.

«Να τιμωρηθούν, να μπουν στην φυλακή και να μην ξαναβγούν από εκεί. Να σαπίσουν θέλω, τίποτα άλλο», ξέσπασε η αδερφή του Αντώνη Καργιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη «ξηλώθηκε» ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά και εστάλησαν στο πειθαρχικό 4 λιμενικοί. Επίσης, παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Blue Horizon.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X