Κοινωνία

Αλεξανδρούπολη- Εκτός ελέγχου η φωτιά: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος

Αλεξανδρούπολη- Εκτός ελέγχου η φωτιά: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλεξανδρούπολη- Εκτός ελέγχου η φωτιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Αλεξανδρούπολη ενώ όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες με τις φωτιές έχοντας στο πλευρό τους και αρκετούς εθελοντές από την περιοχή. Από το πρωί έχουν ριχθεί στη μάχη της κατάσβεσης και εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής.
Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν δυο μέτωπα φωτιάς νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά με το δεύτερο στα Λουτρά Τραϊανούπολης να ανησυχεί περισσότερο.

Πέντε σπίτια και μία εκκλησία κάηκαν στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα. Δημοσιογράφος της ΕΡΤ βρέθηκε στο Αετοχώρι και συνομίλησε με κάτοικο το σπίτι του οποίου καθώς και τα μελίσσια του κάηκαν.

Πυκνός καπνός έφθασε μέχρι την Αλεξανδρούπολη, ενώ μηνύματα από το 112 προειδοποίησαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Προληπτικά εκκενώθηκαν οκτώ οικισμοί. Ανοιχτή είναι η Εγνατία.

Πυροσβέστες, ανάμεσά τους και ο διοικητής των δυνάμεων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, στην περιοχή του Έβρου οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα παραμένουν πολύ ισχυροί όλη την διάρκεια της ημέρας, με αντίστοιχη ένταση με τη χθεσινή. Τις βραδινές ώρες λίγο η έντασή τους θα μειωθεί. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα ενταθούν και πάλι, ουσιαστική εξασθένηση των ανέμων δεν αναμένεται πριν τις βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X