Κοινωνία

Αλλαγές στην ενημέρωση για κορονοϊό και εμβόλια – Κάθε πότε θα γίνεται

Αλλαγές στην ενημέρωση για κορονοϊό και εμβόλια – Κάθε πότε θα γίνεται
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δύο φορές πλέον την εβδομάδα οι ενημερώσεις για κορονοϊό και εμβόλια, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας θα δίνει το “παρών” όποτε κρίνεται σκόπιμο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι ενημερώσεις θα γίνονται πλέον δύο φορές την εβδομάδα: μία για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης και μία κάθε Πέμπτη για τις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών μετά τις συνεδριάσεις.

Ο κ. Θεμιστοκλέους δεν διευκρίνισε πάντως πότε θα γίνεται η ενημέρωση για τα εμβόλια, ενημερώνοντας μόνο ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα δίνει το «παρών» όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

Τον λόγο στη σημερινή ενημέρωση πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας πως υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με διπλή χαρά, αφού θεωρείται «σύμμαχος στη μάχη κατά της πανδημίας».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανέφερε πως η υποχώρηση της πανδημίας οφείλεται κυρίως στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ωστόσο δεν παρέλειψε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα και το ενδεχόμενο νέου κύματος της πανδημίας.

Διευκρίνισε, δε, πως αν έρθει αυτό το νέο κύμα, θα είναι ηπιότερο σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες και θα αφορά αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.

«Σε 20 από τις 28 χώρες της ΕΕ που συστήνεται ως πρόγραμμα εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca, γίνεται σύσταση χορήγησης με αυτό το εμβόλιο στην δεύτερη δόση, αφού ο κίνδυνος είναι πραγματικά ελάχιστος», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη χορήγηση δύο διαφορετικών τύπων εμβολίων, τόνισε ότι βρίσκεται ακόμα υπό διεθνή μελέτη.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι το βράδυ της Δευτέρας (21/06) άνοιξε στη σελίδα emvolio.gov.gr η πλατφόρμα για την αλλαγή της δεύτερης δόσης όσων είχαν εμβολιαστεί με AstraZeneca.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X