Επιλογές

Αναδρομικά: Πανικός! Ξεπερνούν τις 150.000 οι αιτήσεις συνταξιούχων

Αναδρομικά: Πανικός! Ξεπερνούν τις 150.000 οι αιτήσεις συνταξιούχων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το ότι οφείλονται αναδρομικά στους συνταξιούχους από επιστροφές παράνομων μειώσεων στις συντάξεις μετά τον Ιούνιο 2015, το έχει παραδεχτεί ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ωστόσο, ο κ. Πετρόπουλος κατέφυγε σε μια ιδιαίτερη ερμηνεία του άρθρου 100 του Συντάγματος, λέγοντας ότι για να δοθούν τα λεφτά που διέταξε αρχικά το Συμβούλιο της Επικρατείας από τον Ιούνιο του 2015 με την απόφασή του να βγάλει αντισυνταγματικές τις μειώσεις του 2012, θα πρέπει να… αποφανθεί εκ νέου το ίδιο Ανώτατο Δικαστήριο ότι οι μειώσεις αυτές είναι αντισυνταγματικές και ότι οι αξιώσεις που γεννώνται και αναγνωρίζονται ήδη από τα δικαστήρια εκκινούν από τον Ιούνιο του 2015 και όχι πριν.

Αναγνωρίζει, δηλαδή, διεκδικήσεις, αιτήσεις και αγωγές περιορίζοντας όμως τα αναδρομικά από τις παράνομες μειώσεις σε 42 μηνιάτικα από Ιούνιο 2015 και μετά, και όχι πριν. Ταυτόχρονα δε, ισχυρίζεται ότι χρειάζεται εκ νέου αναπομπή των αναδρομικών στο ΣτΕ, για να ακυρώσει αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους με 5ετή επιστροφή μειώσεων.

Σωρηδόν οι αιτήσεις συνταξιούχων για τα αναδρομικά!

Την ίδια στιγμή, οι αιτήσεις των συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ ξεπερνούν τις 150.000 και αυξάνονται μέρα με τη μέρα με γεωμετρική πρόοδο. Τα αναδρομικά που «έδειξε» χθες ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αντ1, επιβεβαιώνουν αυτό που υποστήριξε το υπουργείο από την πρώτη στιγμή:

Εισπρακτικές… γιοκ! Κόκκινη κάρτα στις αθέμιτες πρακτικές και το bullying!

Ότι δηλαδή τα δικαστήρια που δικαιώνουν τώρα τους συνταξιούχους δεν μπορούν να δώσουν αναδρομικότητα (κατά το υπουργείο) πριν την απόφαση του ΣτΕ, δηλαδή πριν τις 11/6/2015 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές, αλλά μόνον από την ημερομηνία αυτή και μετά. Όσοι όμως κατέθεσαν αγωγή πριν τον Ιούνιο του 2015, και δικαιώνονται δικαστικά, θα λάβουν αναδρομικά για μεγαλύτερο διάστημα, κάτι που το αναγνωρίζει και το ΣτΕ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X