Θέμα

Ανακοινώνεται το… εορταστικό μέτρο των rapid test στην εστίαση – Το έκτακτο σχέδιο για τη μετάλλαξη Όμικρον

Ανακοινώνεται το… εορταστικό μέτρο των rapid test στην εστίαση – Το έκτακτο σχέδιο για τη μετάλλαξη Όμικρον
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με το έκτακτο μέτρο που θα ληφθεί, πιαθνότατα μόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Σήμερα (21.12.2021) συνεδριάζουν τόσο η υποεπιτροπή, όσο και η Ολομέλεια της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και έτσι δεν αποκλείεται αμέσως μετά, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, να προχωρήσει στις ανακοινώσεις. Το επικρατέστερο σενάριο είναι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να είναι υποχρεωτικό το rapid test όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους, αλλά και για τους εμβολιασμένους, που θα το πληρώσουν από την τσέπη τους, γεγονός που ήδη έχει αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις.

Παράλληλα, είναι σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της ΕΛΑΣ με τουλάχιστον 10.000 αστυνομικούς και ελεγκτικά κλιμάκια άλλων φορέων που θα διενεργούν σαρωτικούς ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών ημερών για την εφαρμογή των μέτρων.

Μπορεί στη χώρα μας να μην έχει ακόμα εξαπλωθεί η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 26 και οι ειδικοί εκτιμούν  ότι τα πραγματικά κρούσματα στην κοινότητα είναι πολλά περισσότερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X