Κοινωνία

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά: Τι λέει πρώην εργαζόμενη

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά: Τι λέει πρώην εργαζόμενη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανατριχιαστικά είναι τα όσα περιγράφει πρώην υπάλληλος του γηροκομείο-κολαστηρίου στα Χανιά της Κρήτης, αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων τροφίμων.

Η Κική Στεφανίδου προχώρησε σε συνταρακτικές αποκαλύψεις για την υπόθεση, την ώρα που έχουν αρχίσει οι απολογίες των επτά συλληφθέντων.

Μεταξύ αυτών, οδηγήθηκαν στις ανακριτικές Αρχές η ιδιοκτήτρια της δομής και η κόρη αυτής, αλλά και υπάλληλοι του γηροκομείου.

Σοκάρει πρώην υπάλληλος

«Δίναμε τα κατασταλτικά φάρμακα σαν καραμέλες στους ανθρώπους και ρωτούσαμε τι είναι αυτά» είπε η Κική Στεφανίδου, σημειώνοντας πως κάθε φορά που ρωτούσε τι είναι, όλοι την καλούσαν να μην ανακατεύεται και να κάνει τη δουλειά της.

«Ότι και να τους ρωτούσα, δεν μας έδιναν εξηγήσεις. Εγώ μιλούσα στη διεύθυνση και μου λέγανε είσαι πολύ ευαίσθητη, μου λέγαν πάψε θα απολυθούμε, βούλωσέ το. Ήμουν το μαύρο πρόβατο» σημείωσε αναφορικά με την 9μηνη πορεία της στο γηροκομείο.

«Όλοι πέθαιναν με τον ίδιο τρόπο» επεσήμανε, ενώ περιέγραψε και σκηνές τροφίμων που ήταν εμπύρετοι για μέρες και οι υπεύθυνοι έφυγαν από τα δωμάτιά τους γελώντας.

«Έφευγαν από το δωμάτιο και τους αφήναν μόνους τους στο δωμάτιο. Την ώρα που έφευγε η ψυχή τους καθόμουν στο δωμάτιο για να τους κρατάω στο χέρι. Τους τραγουδούσα ω γλυκή μου έαρ για να ηρεμούν» σημείωσε.

«Αυτή η δομή ήταν μια βιτρίνα που κάλυπτε τα ψέματά τους, μια καλομελετημένη κομπίνα» κατήγγειλε και είπε πως έκαναν μέχρι και διαλογή προσωπικού ώστε να εργάζονται άτομα που μπορούσαν να χειριστούν και να μην υπάρξουν αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν εκεί.

Μάλιστα, η ίδια κλήθηκε να υπογράψει μέχρι και έγγραφο εμπιστευτικότητας.

«Μας βάζανε τόση δουλειά, ήμασταν 3 νοσηλευτές για 60 τροφίμους. Κάνανε διαλογή στους εργαζόμενους, θέλανε να είσαι ανειδίκευτους για να σε χειραγωγούν» επεσήμανε.

«Όλα γινόντουσαν για τα λεφτά» δήλωσε, ενώ είπε πως έβαζαν τους τροφίμους να μαλώνουν με τα παιδιά τους για οικονομικά θέματα.

Σοκαριστικά είναι και τα όσα είπε για το πώς φέρονταν στους ηλικιωμένους, σημειώνοντας πως τους «πετούσαν σαν σακιά» σε κρεβάτια και καρέκλες και όταν εκείνη τους τοποθετούσε σιγά-σιγά την έψεγαν λέγοντάς της πως «θα πάθει η μέση μου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X