Κοινωνία

Ανεβαίνει η «μαύρη λίστα -Στους 86 οι νεκροί στις πυρκαγιές της Αττικής

Ανεβαίνει η «μαύρη λίστα -Στους 86 οι νεκροί στις πυρκαγιές της Αττικής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η καταμέτρηση νεκρών και αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Επίσημα από την Πυροσβεστική ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 83 με τα περισσότερα πτώματα να είναι απανθρακωμένα, ωστόσο το μεσημέρι της Παρασκευής από τους ιατροδικαστές ανακοινώθηκε επίσημα ότι οι νεκροί που έφτασαν τελικά στο νεκροτομείο είναι 86.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης ανέφερε: «Ολοκληρώσαμε την ιατροδικαστική έρευνα επί των νεκρών που είχαν προσκομιστεί στο νεκροτομείο Αθηνών. Οι νεκροί ήταν 86. Η ιατροδικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε οπότε από εδώ και πέρα μένει το θέμα της ταυτοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται από άλλη υπηρεσία. Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας».

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση για την κατάσταση των τραυματιών σε κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση των 11 εγκαυματιών από τις φονικές πυρκαγιές που παραμένουν στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, συνολικά στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 49 ενήλικες εγκαυματίες καθώς πήραν εξιτήριο κάποιοι από αυτούς που νοσηλεύονταν σε αυτά τις τελευταίες ημέρες.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου κάνει λόγο για σοβαρά στοιχεία εμπρησμού.

Έπειτα από αίτημα της Πυροσβεστικής, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ενεργοποιήσει την Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών (Ο.Α.ΘΥ.Κ), η οποία έχει αποστολή την αναγνώριση και ταυτοποίηση θυμάτων από ατυχήματα, καταστροφές, καθώς και εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες.

«Υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις, αλλά σοβαρά στοιχεία που δείχνουν εγκληματική ενέργεια για την έναρξη των πυρκαγιών. Δεν ξέρω την στόχευση. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. Υπάρχουν και καταθέσεις μαρτύρων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι και για μια ακόμη πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στη Νέα Μάκρη, υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, αφού εντοπίστηκαν δύο εστίες σε απόσταση 300 μέτρων.

Ο κ. Τόσκας αποκάλυψε ότι για λόγους συνειδησιακούς υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, την επομένη της τραγωδίας, αλλά εκείνος δεν την έκανε δεκτή και του είπε «την ώρα της πάλης συνεχίζουμε». «Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη. Οι απώλειες είναι μεγάλες. Το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς διήρκεσε μιάμιση ώρα», πρόσθεσε ο κ. Τόσκας…

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X