Κοινωνία

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση: Το 56% των Ελλήνων υπέρ της Ρωσίας ή συνευθύνης του ΝΑΤΟ στον πόλεμο

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση: Το 56% των Ελλήνων υπέρ της Ρωσίας ή συνευθύνης του ΝΑΤΟ στον πόλεμο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δημοσκόπηση: Απόλυτα αντίθετα με τις έρευνες των εγχώριων εταιρειών δημοσκοπήσεων και ερευνών της κοινής γνώμης είναι τα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου για το αν οι Έλληνες είναι υπέρ ή κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι Έλληνες σε ποσοστό 56% κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι είναι υπεύθυνο για τον πόλεμο ή ότι η ευθύνη είναι μοιρασμένη!

Βασικά το 43% θεωρεί το ΝΑΤΟ υπεύθυνο και το 13% ότι η ευθύνη είναι μοιρασμένη!

Το 26% μόλις, των Ελλήνων, θεωρεί ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τον πόλεμο.

Πρώτη στις φιλορωσικές θέσεις είναι οι Βούλγαροι με ελάχιστη διαφορά από τους Έλληνες, μόλις στο 57%.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 44% των Βουλγάρων πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ είναι πλήρως υπεύθυνο για την κατάσταση στην Ουκρανία και ένα άλλο 13% πιστεύει ότι η ευθύνη μοιράζεται μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Έτσι, η Βουλγαρία γίνεται η χώρα με το μεγαλύτερο μερίδιο ανθρώπων που κατηγορούν το ΝΑΤΟ – συνολικά 57% .

Τρίτη η Σλοβακία με 45% και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί θεωρούν ότι η Ρωσία ευθύνεται για τον πόλεμο και όχι το ΝΑΤΟ.

Η μελέτη διεξήχθη με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο με την ευκαιρία της Κρατικής Διάσκεψης της Ένωσης στη Φλωρεντία το 2022.

Η έρευνα βασίζεται σε αντιπροσωπευτικά δείγματα σε 16 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συν το Ηνωμένο Βασίλειο και η επιτόπια έρευνα διεξήχθη μεταξύ 1ης και 25ης Απριλίου.

Στη Σκανδιναβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία και την Ολλανδία, περισσότερο από το 70% των ανθρώπων θεωρούν τη Ρωσία ως τον κύριο υπεύθυνο.

Η έρευνα έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί οι εγχώριες εταιρείες δημοσκοπήσεων διαψεύδονται για άλλη μια φορά.

Σύμφωνα με την έρευνα της Interview, υποτίθεται ότι «ένας στους δύο Έλληνες (51%) τάσσεται υπέρ της ουκρανικής πλευράς», ενώ  «Το 34% δεν υποστηρίζει κάποιο στρατόπεδο ενώ με το πλευρό της Ρωσίας συντάσσεται το 15%».

Και συνεχίζει: «Η συμπάθεια των Ελλήνων στον ουκρανικό λαό διαφαίνεται επίσης, τόσο από το γεγονός ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία (63%) των ερωτηθέντων, όσο και από το ότι η συντριπτική πλειοψηφία (83%) τάσσεται υπέρ της απόφασης της 12μηνης άδειας παραμονής και εργασίας σε πρόσφυγες από την Ουκρανία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X