Facebook Twitter Viber Messenger WhatsApp E-mail |
Υλικά
1 ολόκληρο μπουτάκι αρνίσιο και λίγο χεράκι με σπάλα, σε μερίδες
4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση ή στα 4
500 γρ. ρύζι νυχάκι
4 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε ταψί ή γάστρα.
Προσθέτουμε τα σκόρδα και το χυμό των λεμονιών.
Γεμίζουμε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού, σκορπάμε το βούτυρο σε κυβάκια πάνω στο αρνάκι και στο νερό του ταψιού.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή αν έχουμε γάστρα, την κλείνουμε με το καπάκι.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 2,5 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει το αρνάκι. Γι’αυτό, όταν το δοκιμάσουμε και δούμε ότι έχει μαλακώσει εντελώς, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ροδίσει.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κρέας από το ταψί και προσθέτουμε το νερό που χρειάζεται για το ρύζι.
Το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει βράση.
Ρίχνουμε το ρύζι και λίγο επιπλέον αλάτι μαζί με μπόλικο πιπέρι.
Φροντίζουμε το ζουμί να καλύπτει το ρύζι, και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει με το ταψί σκεπασμένο. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
Σβήνουμε το φούρνο όταν το ρύζι δείχνει ακόμη ζουμερό, σαν λαπάς, προσθέτουμε το κρέας στο ταψί και πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο, σκεπασμένο με πετσέτα για να “τραβήξει” τα υγρά του και να γίνει σπυρωτό.
Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.
Tips
*Αν βρείτε στην αγορά φρέσκα σκόρδα να τα προτιμήσετε και να κρατήσετε τα πράσινα μέρη τους ψιλοκομμένα, να τα σκορπίσετε στο ταψί.
*Στο τέλος, μόλις έχει μαγειρευτεί το ρύζι, μια κουταλιά αγελαδινό βούτυρο θα δώσει περισσότερη νοστιμιά.
Καιρός: Αίθριος την Κυριακή με άνοδο της θερμοκρασίας
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μ. Καρυστιανού σε εκδήλωση για τα Τέμπη με τον Π. Ασλανίδη: «Εκείνο το βράδυ για εμάς ο χρόνος σταμάτησε»
Στέφανος Κασσελάκης: «Έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41% – Θα ενώσουμε όλη την Κεντροαριστερά»
Famagusta: Ο Αντρέας και η Χριστίνα μαθαίνουν για την εγκυμοσύνη της Μαριάννας
Μπριζόλες φούρνου γεμιστές
Η Γη της Ελιάς: Η Χάιδω αφήνει το μοναστήρι και επιστρέφει στο σπίτι
Ανδρουλάκης/«Καβάλησε τεράστιο καλάμι ο Μητσοτάκης»: Η Επιστολή -επικοινωνιακό σωσίβιο στην Φον Ντερ Λάιεν για ακρίβεια -Ομολογία της αποτυχίας του
Πανελλήνιες 2024: Πότε ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις
Ολες οι Ειδήσεις
- Μ. Καρυστιανού σε εκδήλωση για τα Τέμπη με τον Π. Ασλανίδη: «Εκείνο το βράδυ για εμάς ο χρόνος σταμάτησε»
- Στέφανος Κασσελάκης: «Έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41% – Θα ενώσουμε όλη την Κεντροαριστερά»
- Famagusta: Ο Αντρέας και η Χριστίνα μαθαίνουν για την εγκυμοσύνη της Μαριάννας
- Μπριζόλες φούρνου γεμιστές
- Η Γη της Ελιάς: Η Χάιδω αφήνει το μοναστήρι και επιστρέφει στο σπίτι
- Ανδρουλάκης/«Καβάλησε τεράστιο καλάμι ο Μητσοτάκης»: Η Επιστολή -επικοινωνιακό σωσίβιο στην Φον Ντερ Λάιεν για ακρίβεια -Ομολογία της αποτυχίας του
- Πανελλήνιες 2024: Πότε ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις
- National League 1: Ξύλο στον αγώνα ανόδου ανάμεσα σε Νήαρ Ηστ και Τρίκαλα
- Αγία Βαρβάρα/Έκρηξη χειροβομβίδας: Πληροφορίες για φθορές σε αυτοκίνητα
- «Αγύρτης», «ανισόρροπος»: Τραμπ και Μπάιντεν συνεχίζουν την ανταλλαγή… φιλοφρονήσεων