Κοινωνία

Ασύλληπτη τραγωδία στη Λιβύη: Αδέρφια οι δύο νεκροί στην ελληνική αποστολή – Η κοπέλα είχε παντρευτεί πριν από 8 μέρες

Ασύλληπτη τραγωδία στη Λιβύη: Αδέρφια οι δύο νεκροί στην ελληνική αποστολή – Η κοπέλα είχε παντρευτεί πριν από 8 μέρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αδιανόητο και σκληρό είναι το χτύπημα για τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη. Εχασε τα δύο παιδιά του στο δυστύχημα στη Λιβύη που βρήκαν τραγικό θάνατο πέντε Ελληνες. με Από τους πέντε Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους, οι τρεις ήταν στρατιωτικοί και οι δύο διερμηνείς. Τον ρόλο των διερμηνέων είχαν αναλάβει τα παιδιά του πρόεδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης, Κανάκη Μανδαλιού, ο Φιλίπ και η Άντζελα.

Μια από τις τραγικές πτυχές του οδυνηρού γεγονότος είναι ότι το περασμένο Σάββατο, η Άντζελα είχε παντρευτεί. Και μόλις οκτώ ημέρες αργότερα έχασε τη ζωή της, επιχειρώντας να βοηθήσει τους συμπατριώτες μας στα δύσκολα και επικίνδυνα μονοπάτια του αποτυχημένου -και από το 2011 χωρισμένου στα δύο- κράτους της Λιβύης.

Ο πρόεδρος των Ελλήνων της Βεγγάζης είναι εις εκ των κορυφαίων παραγόντων μεγάλης ελληνικής κατασκευαστικής – ενεργειακής εταιρείας που δραστηριοποιείται επί δεκαετίες στην βορειοαφρικανική χώρα.

Ταυτόχρονα, από κοινού με τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Σαγιάνο, έχουν αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανή την ιστορική παρουσία του ελληνισμού στην καρδιά της Ανατολικής Λιβύης, στη Βεγγάζη – ή Εσπερίδες, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X