Κοινωνία

Αυξάνονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό με φόντο το lockdown στους ανεμβολίαστους – Πόσα ραντεβού έχουν κλειστεί

Αυξάνονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό με φόντο το lockdown στους ανεμβολίαστους – Πόσα ραντεβού έχουν κλειστεί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένα είναι, το τελευταίο διάστημα, τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού είτε αυτό αφορά την πρώτη δόση, είτε την τρίτη.

Μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων, που ορίζουν νέους περιορισμούς τους ανεμβολίαστους, τα νέα «τσιμπήματα» αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο.

Τα προγραμματισμένα ραντεβού έως και την Παρασκευή, για όλες τις δόσεις ξεπέρασαν τις 900.000, όπως ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εικόνα για την τρίτη δόση

Όσον αφορά ειδικότερα στην τρίτη δόση, τα στοιχεία κρίνονται ως αρκετά ικανοποιητικά καθώς – να υπενθυμιστεί – πως από τις 13 Δεκεμβρίου λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλους τους πολίτες άνω των 60 που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους μέσω επταμήνου.

Ειδικότερα, η προαναφερθείσα ηλικιακή ομάδα θα πρέπει να κάνει την τρίτη δόση για να ανανεώσει το πιστοποιητικό, αλλιως θα υπόκειται σε όλους τους περιορισμούς τους ανεμβολίαστους.

Την τελευταία εβδομάδα είναι περίπου 70.000 – κατά μέσο όρο – τα καθημερινά ραντεβού για την αναμνηστική δόση, ενώ μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας στο emvolio.gov.gr για έγκαιρο προγραμματισμό, τα ραντεβού αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο.

Εκτιμάται ότι τα ραντεβού θα ξεπεράσουν τις 90.000. Ήδη έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση πάνω από 900.000 πολίτες.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την τρίτη δόση

Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna.

Η τρίτη αυτή δόση γίνεται με εμβόλιο mRNA της Pfizer ή χορηγείται μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Όσοι είχαν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, θα μπορούν να κάνουν το ίδιο αλλά και αυτά των Pfizer και Moderna (πάντα τη μισή δόση).

Στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων η αναμνηστική δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X