Κοινωνία

Δακτύλιος… εφιάλτης! Κίνηση χιλιομέτρων στους δρόμους την πρώτη μέρα εφαρμογής

Δακτύλιος… εφιάλτης! Κίνηση χιλιομέτρων στους δρόμους την πρώτη μέρα εφαρμογής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πρωινό της Δευτέρας (25.10.2021) είναι εφιαλτικό για τους οδηγούς καθώς η κίνηση είναι αυξημένη σε όλους τους μεγάλους δρόμους της Αθήνας και ιδιαίτερα στην Λεωφόρο Κηφισού, τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο. Όλα αυτά καθώς από σήμερα κάνει πρεμιέρα ο δακτύλιος, με την κατάσταση στους δρόμους να γίνεται ακόμη χειρότερη από ό, τι ήδη ήταν…

Συγκεκριμένα, στην κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισού το μποτιλιάρισμα ξεκινάει από το ύψος της Κηφισιάς μέχρι το Περιστέρι ενώ παρατηρείται και κίνηση πιο κεντρικά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ύψος του Αιγάλεω. Στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισού, η ουρά των αυτοκινήτων ξεκινά από το ύψος του Ρέντη και φτάνει μέχρι το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Δακτύλιος... εφιάλτης! Κίνηση

Κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται αυτή την ώρα και στο κέντρο της Αθήνας, με τα κυριότερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, Καλλιρρόης, Αδρηττού, Αλεξάνδρας και Φιλολάου, αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά ενώ καθυστερήσεις καταγράφονται και στις λεωφόρους Κηφισίας και Μεσογείων.

Στα νότια, υπάρχει μποτιλιάρισμα σε κάποια σημεία της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και της Λεωφόρου Ποσειδώνος ενώ στη Λεωφόρο Υμηττού, στο ύψος της Μονής Καισαριανής, υπάρχουν ουρές αυτοκινήτων, επίσης, σε κάποια σημεία.

Δακτύλιος: Προσαρμογές στα δρομολόγια λεωφορείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού

Σε ό,τι αφορά την Αττική Οδό, υπάρχουν καθυστερήσεις από τη Μεταμόρφωση μέχρι τον Γέρακα, τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο ενώ στο Twitter αναφέρεται πως υπάρχει καθυστέρηση 5 λεπτών στην έξοδο της Αττικής Οδού για Λαμία, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Ο δακτύλιος ξανά στις ζωές μας

Αναφορικά με τον Δακτύλιο, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται καθημερινά για όλα τα ΙΧ με το σύστημα μονά ζυγά, Δευτέρα ως Πέμπτη από τις 7 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και τις Παρασκευές ως τις 3 το μεσημέρι.

Ελεύθερα θα μπορούν να κινούνται τα αυτοκίνητα EURO-6, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, όλα τα ηλεκτρικά, υβριδικά και φυσικού αερίου και υγραερίου εκ κατασκευής οχήματα.

Οι άδειες των λεγόμενων καθαρών IX θα χορηγούνται Ειδικό Σήμα Κυκλοφορίας Οχήματος στον Δακτύλιο μέσω του gov.gr.

Όσον αφορά στους μόνιμους κατοίκους του δήμου Αθηναίων, θα κάνουν αίτηση στην Πλατφόρμα των Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου, eservices.cityofathens.gr, για να βγάλουν κάρτα εισόδου-εξόδου. Η κάρτα δημιουργείται και εξάγεται αυτόματα από το σύστημα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X