Κοινωνία

Δεν επέτρεψαν να ταφεί μοναχή που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Κιλκίς

Δεν επέτρεψαν να ταφεί μοναχή που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Κιλκίς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μίας εκ των τεσσάρων θυμάτων του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, σύμφωνα με το thesstoday.gr. ήταν η μοναχή Δήμητρα, που δεν επιτράπηκε η ταφή της στο μοναστήρι.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το thesstoday.gr., η ηγουμένη της Μονής απαγόρευσε προφορικά και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις να ταφεί η αδικοχαμένη μοναχή Δήμητρα στο κοιμητήριο της Μονής, όπου ήταν εγγεγραμμένη και μάλιστα ήταν διορισμένη και στο Ηγουμενοσυμβούλιο αυτής.

Τελικά η ταφή της έγινε σε άλλο μοναστήρι στην περιοχή της Θήβας.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι είναι αδιανόητο άνθρωποι της αγάπης να φέρονται με αυτόν τον τρόπο σε έναν νεκρό και μάλιστα θύμα ενός τραγικού τροχαίου δυστυχήματος και αναφέρουν ότι μια οφειλόμενη εξήγηση από την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων (Καρδίτσα) είναι αναγκαία. Τέτοιες συμπεριφορές σκανδαλίζουν και διώχνουν τον κόσμο από την Εκκλησία.

Σημειώνεται, ότι οι τέσσερις γυναίκες που επέβαιναν στο ΙΧ είχαν ξεκινήσει από την Αριδαία, με σκοπό να επισκεφτούν οδοντίατρο. Κι αυτό γιατί, το κόστος της επίσκεψης στη γειτονική χώρα είναι πολύ χαμηλότερο. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι άτυχες γυναίκες ήταν ιδιαίτερα αγαπητές και δραστήριες στην πόλη τους. Κάτοικοι της περιοχής λένε, ότι ο δρόμος που έγινε το δυστύχημα, είναι ιδαιίτερα επικίνδυνος.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Πηγή πληροφοριών thesstoday.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X