Κοινωνία

Δερμιτζάκης για lockdown: «Δεν φτάνουν τρεις εβδομάδες»! video

Δερμιτζάκης για lockdown: «Δεν φτάνουν τρεις εβδομάδες»! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πρέπει να φοράμε μάσκες παντού ακόμα και μετά το lockdown μέχρι τον Φεβρουράριο τόνισε ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο εξής. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Δερμιτζάκης εξήγησε «δεν φτάνουν τρεις εβδομάδες για να μηδενιστούν τα κρούσματα». Ωστόσο «το πιο σημαντικό είναι να δούμε ποια μέτρα θα ληφθούν μετά την νέα καραντίνα», είπε

Ο καθηγητής τόνισε ότι συμφωνεί με το κλείσιμο των γυμνασίων και των λυκείων. Επίσης συμφωνεί με την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ.

Να γιατί οι λοιμωξιολόγοι ζήτησαν από τον Μητσοτάκη να κάνει lockdown!

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι είναι λάθος να προχωρούμε σε δράσεις με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας, όπως έχει κάνει και η Ευρώπη μέχρι τώρα.

Από τα Χριστούγεννα και μετά εκτίμησε ότι βλέπουμε ακόμα τριψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για παράταση του lockdown που αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι ο πρωθυπουρός. Και στα 1000 κρούσματα να φτάσουμε, το 1000 θα γίνει 2000 μετά το lockdown είπε.

Στις 12 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Στις 12:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σωτήρη Τσιόδρα στο πλευρό του θα θα ανακοινώσει καραντίνα τουλάχιστον τριών εβδομάδωνόπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα (υπάρχουν πιθανότητες και για έναν μήνα), η οποία ξεκινά στις 6 το πρωί του Σαββάτου.

«Βόμβα» Θωμαΐδη: «Πάνω από 150.000 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα»

Η απόφαση ελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, κατά την σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου υγείας, τον κ. Τσιόδρα και τους στενούς συνεργάτες του, ύστερα από αναλυτική επεξεργασία όλων των στοιχείων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X