Κοινωνία

Δήμαρχος Λουτρακίου: Αυτή την ώρα κοιτάμε να σώσουμε ζωές

Δήμαρχος Λουτρακίου: Αυτή την ώρα κοιτάμε να σώσουμε ζωές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς. Αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές», επισήμανε o δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή την ώρα, εκτός από τις κατασκηνώσεις και τους οικισμούς, εκκενώνεται και οίκος ευγηρίας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, δεν υπάρχουν ακόμα εκτιμήσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία ξεκίνησε περίπου πάνω από τον οικισμό της Καλλιθέας.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Παράλληλα, έχουν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Πευκιάς, ΕιρήνηΚαλλιθέα και Άγιος Χαράλαμπος προς Λουτράκι.

Επιπλέον, αυτή την ώρα μεταβαίνουν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής από την Ήπειρο και πέντε οχήματα από τη Δυτική Μακεδονία.

Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι

Παράλληλα, στους δρόμους έχουν βγει οι κάτοικοι των οικισμών Πευκιάς, Ειρήνη και Καλλιθέα, καθώς έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση. Νωρίτερα στάλθηκε και sms από το 112.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Δασική πυρκαγιά στην Καλλιθέα Κορινθίας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά, Ειρήνη Κορινθίας εκκενώστε προς Λουτράκι!! Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Παράλληλα, διυπουργική σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Πολιτική Προστασία με τη συμμετοχή επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου και στελεχών του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Εσωτερικών.

Κύριο αντικείμενο συζήτησης τα τρία πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Κουβαρά Αττικής, στο Λουτράκι και τη Βοιωτία.

Δείτε τα βίντεο του Korinthostv.gr:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X