Κοινωνία

Δολοφονία Άλκη: Η ομολογία του «Αθηναίου» και οι ποινές

Δολοφονία Άλκη: Η ομολογία του «Αθηναίου» και οι ποινές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δέκα, από τους συνολικά 11, συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη Καμπανού και τους φίλους του στη Θεσσαλονίκη έχουν προφυλακιστεί μετά τις απολογίες του στις δικαστικές Αρχές.

Ο τελευταίος, ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία και εκδόθηκε στην Ελλάδα, αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας τη Δευτέρα.

Χθες, Παρασκευή, αποφασίστηκε η προφυλάκιση άλλων τεσσάρων συλληφθέντων, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας.

Τι ισχυρίστηκαν

Ο 25χρονος «Αθηναίος» παραδέχθηκε πως κρατούσε ένα μαχαίρι, τύπου «καραμπίτ», και επέβαινε στο τρίτο όχημα. Το μαχαίρι αυτό φέρεται να είναι στα χέρια της Αστυνομίας.

Όπως είπε, χρησιμοποίησε το όπλο για να καταφέρει «δύο τσιμπιές», όπως είπε, σε ένα από τα θύματα, που, όμως, δεν ήταν ο Άλκης.

Ο 25χρονος είχε κατονομαστεί, από έναν από τους έτερους κατηγορουμένους, ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 19χρονο, υποδεικνύοντας και το πού πέταξε το μαχαίρι, μία ερημική περιοχή.

Οι άλλοι τρεις απολογούμενοι, αρνήθηκαν, επίσης, την εμπλοκή τους στον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου.

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος οδηγός του δευτέρου αυτοκινήτου φέρεται να είπε ότι πλησίασε στο σημείο του εγκλήματος, όταν το επεισόδιο είχε λήξει και επέστρεφαν οι συγκατηγορούμενοί του. «Δεν κρατούσα τίποτα στα χέρια μου και δεν χτύπησα κανέναν» είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο 23χρονος, που επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον προηγούμενο απολογούμενο, είπε ότι βγήκε από το όχημα αλλά δεν απομακρύνθηκε απ’ αυτό.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ένας ακόμη επιβάτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, ηλικίας 21 ετών, είπε ότι δεν είδε τίποτα από το επεισόδιο και δεν κατέβηκε καν στο δρόμο. «Δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπήρχαν όπλα στα αυτοκίνητα ούτε πως η συνάντησή μας αυτή θα είχε τέτοια κατάληξη» φαίνεται πως είπε.

Με τι ποινή είναι αντιμέτωποι οι συλληφθέντες

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, αναφέρθηκε στις απολογίες των συλληφθέντων αλλά και ενημέρωσε για τις ποινές με τις οποίες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι.

«Είχαμε τις μαραθώνιες απολογίες των κατηγορουμένων. Προφυλακίστηκαν δέκα άτομα και οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές. Αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και επιπλέον, απόπειρες ανθρωποκτονίας. Η προβλεπόμενη ποινή είναι εκείνη της ισοβίου καθείρξεως» εξήγησε, μιλώντας στο MEGA.

«Σε περιπτώσεις που μετατρέπεται η κατηγορία στην πορεία κι έχουμε έναν ή περισσότερους αυτουργούς, ή δύο ή τρεις ή πέντε συνεργούς, εκεί διαφοροποιείται η ποινή. Μπορεί να έχουμε μειωμένη ποινή, όμως υπάρχει και η διάταξη του ποινικού κώδικα που μπορούμε να έχουμε την ίδια ποινή στον συνεργό, εάν αυτός έχει επιτελέσει κεντρικό ρόλο και έχει θέσει στη διάθεση του αυτουργού το αντικείμενο της προσβολής» κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X