Επιλογές

Δολοφονία φοιτήτριας: Σοκ από τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Δολοφονία φοιτήτριας: Σοκ από τα ευρήματα του ιατροδικαστή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία φοιτήτριας Ελένη Τοπαλούδη στη Ρόδο. Δείχνουν πως την κακοποίησαν βάναυσα και ότι ήταν ζωντανή όταν οι δράστες την πέταξαν στη θάλασσα.

Τον μαρτυρικό της θάνατο αποδεικνύουν και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Μιλώντας για το φονικό χτύπημα με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι της φοιτήτριας λέει ότι «εκτός από το χτύπημα στο κεφάλι, υπάρχουν και άλλα ευρήματα που δείχνουν ότι την κακοποίησαν βάναυσα».

Στον εισαγγελέα Ρόδου παρουσιάστηκαν, την Τετάρτη το πρωί, οι δύο νεαροί (ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Έλληνας) που κατηγορούνται για τη δολοφονία.   Όπως έγινε γνωστό, αφού τους ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες, οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια. Εκεί ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε βάρος των δύο νεαρών ο εισαγγελέας Ρόδου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό.   Οι έρευνες από την πλευρά του Λιμεναρχείου Ρόδου συνεχίζονται. Στόχος να αποκαλυφθεί πώς έγινε η δολοφονία φοιτήτριας και για ποιους λόγους.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες επιρρίπτουν o ένας στον άλλον την ευθύνη για το θάνατο της φοιτήτριας.
Ενώπιον των Λιμενικών βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ροδιακή», και ο πατέρας του 21χρονου Έλληνα. Του ανήκει ιδιοκτησιακά το αυτοκίνητο με το οποίο έγινε η μεταφορά της νεαρής κοπέλας. Ωστόσο από τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν προέκυψε η όποια εμπλοκή του σε αυτήν.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του 19χρονου αλλοδαπού κ. Στέλιος Κιουρτζής, χθες στις 8 το βράδυ εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης για τους δύο εμπλεκόμενους στην υπόθεση, γεγονός που ανατρέπει αρκετά δεδομένα καθώς υπάρχουν αρκετά δικονομικά ζητήματα.
Αναφορικά με την απολογία του 19χρονου αλλοδαπού είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς θα πούμε αυτό που έχει συμβεί και όπως έχει συμβεί. Σαφώς αυτά που ελέχθησαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και σε καμία περίπτωση, η απολογία, γιατί ούτε καν απολογία είναι αυτό που συνεπάγει ως έγγραφο καθώς δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη ποινική διαδικασία για τη λήψη απολογίας, αυτά λοιπόν που διαλαμβάνονται στο νόμιμο έγγραφο δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα και αυτό που ο εντολέας μου θέλει να πει. Θα τα πούμε λοιπόν ενώπιον των δικαστικών αρχών όπου εκεί τηρείται μία διαδικασία σύννομη και μας δίνεται η δυνατότητα να πούμε και εμείς τις απόψεις μας, απολογούμενοι».
Ο κ. Κιουρτζής επεσήμανε πως ο πελάτης του είχε προσαχθεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και δεν είχε συλληφθεί «Η λήψη λοιπόν απολογίας χωρίς να έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία χολαίνει, πάσχει».   Ο ίδιος κατήγγειλε και την εμπόδιση επικοινωνίας δύο συνεργάτιδων του με τον προσαχθέντα 19χρονο αλλοδαπό.
Συγκεκριμένα, τον 19χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής και τον 21χρονο Ροδίτη βαραίνει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού. Εχει ασκηθεί δίωξη και για βιασμό με βάση τα όσα φέρεται να έχει δηλώσει ο αλλοδαπός στις καταθέσεις του.
Αυτό έκανε γνωστό ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου Ροδίτη κ. Δημητριάδης ο οποίος σημείωσε ότι ο πελάτης του δεν γνώριζε καθόλου το θύμα. Πρόσθεσε πως εκείνος που είχε ανταλλαγή μηνυμάτων με το θύμα, ήταν ο 19χρονος Αλβανός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X