Κοινωνία

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αθώοι δηλώνουν τα δύο αδέλφια-Γιατί βρέθηκαν στον Αλιμο

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αθώοι δηλώνουν τα δύο αδέλφια-Γιατί βρέθηκαν στον Αλιμο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον του ανακριτικών αρχών βρίσκονται από το πρωί τα δύο αδέλφια που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβαζ ένας 40χρονος και ένας 48χρονος.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» του Mega έχουν υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, ότι είναι αθώοι και δεν έχουν καμία σχέση με το έγκλημα.

Παράλληλα, υποστήριξαν πως δεν είχαν καμία επικοινωνία με τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς.

Σχετικά με την παρουσία τους στον Άλιμο, που ήταν το σπίτι του δημοσιογράφου, ανέφερε πως τις ημέρες εκείνες με το βαν μοίραζαν διαφημιστικά φυλλάδια για τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαρισμού πολυκατοικιών. Μάλιστα, είπαν πως έχουν ένα ημερολόγιο στο οποίο καταγράφουν την διαδικασία ενώ υπάρχουν και μηνύματα με ορισμένους υπαλλήλους της εταιρείας για τη διανομή των φυλλαδίων.

Τέλος, για την ανάρτηση στο Facebook λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ όπου έγραφαν «Καλή αρχή» είπαν πως δεν είχε καμία σχέση με τον φόνο, αλλά επρόκειτο για ένα νέο φορτηγό που είχε αποκτήσει η εταιρεία…

Τι λέει φίλος των συλληφθέντων

Στην αθωότητα των δύο αδερφών επιμένει και ένας 49χρονος φίλος τους, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή.

Ο άντρας είπε πως ο 40χρονος και ο 48χρονος δεν μπορεί να εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Βεβαίως και γνωρίζω τους ανθρώπους που έχουν συλληφθεί. Ως χαρακτήρες σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να έχουν εμπλοκή», υποστήριξε.

Ο ίδιος ανέφερε πως δεν έχει κληθεί ακόμα από τις αρχές και γι’αυτό δεν θα ήθελε να κάνει δηλώσεις για να μην παρερμηνευτούν τα λεγόμενά του.

«Μέχρι στιγμής δεν με έχουν καλέσει. Αν κληθώ από τις αρχές, θα πάω να καταθέσω.  Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή, γιατί δεν θέλω να παρερμηνευτούν τα πράγματα. Ό,τι είναι να πω θα το πω στις αρχές αν με καλέσουν» τόνισε.

Στο στόχαστρο οι ακριβές συνήθειες του 40χρονου

Έρευνα για την κατακόκκινη Ferrari που φέρεται να ανήκει στον 40χρονο ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα μαζί με τον 48χρονο αδερφό του για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχουν ξεκινήσει οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» του Mega, aπό την έρευνα προέκυψε ότι το πολυτελές όχημα αγοράστηκε αρχές του χρόνου από εταιρεία αυτοκινήτων που διατηρούσε επιχειρηματίας ο οποίος δολοφονήθηκε στις 18 Ιουνίου 2022 και μάλιστα λίγους μήνες μετά τον θάνατο του τελευταίου.

Ο επιχειρηματίας «γαζώθηκε» με Καλάσνικοφ και πηγές αναφέρουν πως είχε αφήσει πίσω του δυσθεώρητα χρέη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο πέρασε στα χέρια του 40χρονου μετά από συνεννόηση με τη χήρα του επιχειρηματία που δολοφονήθηκε, με μία συμφωνία που έγινε μεταξύ τους και σε τιμή που κυμαίνεται από 10 έως 50.000 ευρώ, τα οποία ο 40χρονος θα εξοφλούσε όταν και όποτε μπορούσε, παρότι εκτιμάται πως το ακριβό και πολυτελές αυτοκίνητο κόστιζε 180.000 ευρώ. Μάλιστα, το αυτοκίνητο άλλαξε και χέρια και πινακίδες.

Αν και η χήρα θα μπορούσε να βγάλει κάποια χρήματα από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ωστόσο, δεν το έκανε και σχεδόν του χάρισε το όχημα.

Με αφορμή της κόκκινη Ferrari στο στόχαστρο έχουν μπει γενικότερα η ζωή και οι συνήθειες του 40χρονου προκειμένου να διασταυρωθούν οι πηγές εσόδων του και εάν αυτές δικαιολογούν αυτές τις ασυνήθιστες αγορές καθώς πληροφορίες λένε πως κυκλοφορούσε και με άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X