Κοινωνία

Δυστύχημα ΗΣΑΠ: Νέα αποκάλυψη! Παρόμοια μηχανή λείανσης πήρε φωτιά πριν δέκα μέρες

Δυστύχημα ΗΣΑΠ: Νέα αποκάλυψη! Παρόμοια μηχανή λείανσης πήρε φωτιά πριν δέκα μέρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης τονίζει, ότι ακόμα και μετά το εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ «δεν έχει ανοίξει ρουθούνι» και σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, «η εταιρεία παραμένει στην σκιά και αποκρύπτει στοιχεία».

Ο κ. Ρεβύθης υπογραμμίζει ότι όλοι τους είναι «οργισμένοι με την διοίκηση», καθώς βγαίνουν στην επιφάνεια αποκαλύψεις για τη μηχανή λείανσης, που στοίχισε τη ζωή του Πέτρου Γιάμαλη.

Επανέλαβε τον ισχυρισμό του πως πριν 3 μήνες είχε σημειωθεί ατύχημα στην ίδια μηχανή λείανσης, παρουσιάζοντας και φωτογραφίες: «Μαθαίνουμε εκ των υστέρων ότι υπήρχαν παλιότερα περιστατικά εκτροχιασμού στην ίδια λειαντική μηχανή και η διοίκηση το απέκρυψε».

Στην ανακοίνωση εκπρόσωπου εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ αναφέρεται ότι «καταγγείλαμε ως εργαζόμενοι στις 22/8/21 ότι υπήρχε παρόμοιο περιστατικό εκτροχιασμού, που κατά δήλωση εργαζομένων οφείλονταν στα φρένα, από την ίδια μηχανή λείανσης που προξένησε το μοιραίο δυστύχημα και απομακρύνθηκε από την Βικτώρια με γερανό, πράγμα που η διοίκηση αρνήθηκε».

Μάλιστα οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ καταγγέλλουν ότι «ο διευθύνων σύμβουλος μας διέψευσε σε τηλεοπτικό σταθμό και στις εφημερίδες με δελτίο τύπου. Επειδή για άλλη μια φορά θα αποδείξουμε με φωτογραφίες τα λεγόμενα μας…».

Πήρε φωτιά μέσα σε τούνελ

Ο κ. Ρεβύθης αποκάλυψε ότι και πριν δέκα ημέρες έγινε άλλο ένα ατύχημα στη γραμμή 3 με παρόμοια λειαντική μηχανή. Χαρακτηριστικά είπε ότι «η αδελφή μηχανή της λειαντικής που ενεπλάκη στο θανατηφόρο δυστύχημα, πήρε φωτιά μέσα στο τούνελ στο μετρό της γραμμής 3. Εμείς ως εργαζόμενοι πιστεύουμε ότι έχει γίνει πλημμελής συντήρηση. Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ είχε την υποχρέωση να επιβλέπει τον εργολάβο».

«Ο Θοδωρής που βρήκε τον Πέτρο νεκρό δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια»

Σημειώνεται πως οι υπάλληλοι των μέσων σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και Τραμ) πραγματοποιούν σήμερα (18.11.2021) απεργία, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 41χρονου Πέτρου, ενώ συγκεντρώθηκαν έξω από το κεντρικό κτήριο του ΗΣΑΠ.

Οι φίλοι και συνάδελφοί του τονίζουν ότι «ο θάνατος του συναδέλφου μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητος. Πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην υπάρξει κανένα παρόμοιο ατύχημα στο μέλλον».

Ακόμη ζητούν να δοθούν απαντήσεις από τη διοίκηση στα ερωτήματα που έχουν θέσει «για το εάν είχε ελεγχθεί και από ποιον φορέα το μηχάνημα λείανσης των γραμμών, το οποίο έγινε αιτία πρόκλησης του δυστυχήματος, εάν είχε γίνει κανονικά η συντήρησή του και από ποιον ελέγχθηκε κ.ά.».

Οι 3 τραυματίες ακόμα δεν έχουν επιστρέψει στην εργασία τους, καθώς εξακολουθούν να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση λένε συνάδελφοί τους: «Ο Θοδωρής που βρήκε τον Πέτρο νεκρό δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια».

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ μέσω της ανακοίνωσης καλούν «τον διευθύνοντα σύμβουλο να βγει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να ανασκευάσει τις ανακρίβειες του και όχι μόνο…» και ζητούν «να ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα το εργατοτεχνικό προσωπικό της ΣΤΑΣΥ, ώστε να σταματήσουν οι αναθέσεις σε εργολάβους εργασιών συντήρησης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X