Θέμα

Εφιάλτης η μετάλλαξη Όμικρον: Αποφασίζονται νέα μέτρα για τη διασκέδαση

Εφιάλτης η μετάλλαξη Όμικρον: Αποφασίζονται νέα μέτρα για τη διασκέδαση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εφιαλτικές προβλέψεις για «έκρηξη» κρουσμάτων μετά τις γιορτές, έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ενώ αύριο Δευτέρα (27.12.2021) συνεδριάζουν ξανά οι ειδικοί για να αποφασίσουν ποια νέα μέτρα θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου ή αν υπάρχει λόγος να τεθούν σε ισχύ πριν από την Πρωτοχρονιά.

Ενδεικτική της ανησυχίας του για την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον, ήταν η εκτίμηση του Νίκου Τζανάκη στον ΑΝΤ1 πως 500-700 από τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα μας, αφορούν το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού, απλά δεν το… ξέρουμε ακόμα!

Ήδη άλλωστε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κρούσματα από τη μετάλλαξη Όμικρον στην Αττική έχουν δεκαπλασιαστεί μέσα σε τέσσερις μέρες!

«Μετά τα Φώτα είναι η κρίσιμη περίοδος», είπε ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως αν υπάρξει μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ, η λήψη νέων περιοριστικών μέτρων θα είναι αναπόφευκτη.

Ερωτηθείς ποια θα μπορούσαν να είναι τα νέα μέτρα, ανέφερε τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας για τα κέντρα ψυχαγωγίας, τη διεύρυνση του ωραρίου για τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, καθώς και τη σταδιακή προσέλευση των εργαζομένων στις θέσεις τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

https://youtu.be/iXSUKBgodV4

Τα τελευταία σενάρια αναφέρουν πως ανάμεσα στα νέα μέτρα που εξετάζονται είναι αρκετοί περιορισμοί στη διασκέδαση. Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ τα μέτρα θα περιλαμβάνουν έμμεσο κλείσιμο κέντρων διασκέδασης καθώς στο τραπέζι  των ειδικών» έχει τεθεί η απαγόρευση όρθιων, η απαγόρευση μουσικής (μέτρο που ενδεχομένως θα επηρεάσει και την εστίαση στην οποία υπάρχει μουσική, ειδικά ζωντανή). Την ίδια ώρα ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο μείωσης ωραρίου λειτουργίας, με τα μαγαζιά να κλείνουν στις 23:00 ή τα μεσάνυχτα.

Δεν θα πρέπει εξάλλου να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να επεκταθεί και η τηλεργασία.

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει και για τα σχολεία με τους ειδικούς να τονίζουν πως δεν θα προχωρήσουν σε αλλαγή πρωτοκόλλου, αφού το ήδη υπάρχον είναι αρκετά αυστηρό και ήδη αποδίδει, εντούτοις συζητείται η αναστολή εκδρομών.

Στο κεφάλαιο αθλητισμός δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Είτε θα υπάρξει σε περιορισμός της πληρότητας των γηπέδων είτε θα διεξάγονται αγώνες χωρίς θεατές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X