Κοινωνία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η δολοφονία που ξεγέλασε τον κόσμο»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η δολοφονία που ξεγέλασε τον κόσμο»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το σοκαριστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα την Καρολάιν Κράουτς, που δολοφονήθηκε τον περασμένο Μάιο από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, έγινε ντοκιμαντέρ στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον τίτλο «Η δολοφονία που ξεγέλασε τον κόσμο» και προβλήθηκε την Πέμπτη (17/02).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό ντοκιμαντέρ που μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο Channel 5, «στις 11 Μαΐου 2021, η Καρολάιν Κράουτς βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της δίπλα στο 11 μηνών κοριτσάκι της. Η φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή της Καρολάιν αποκαλύπτεται πολύ πιο σκοτεινή καθώς η Αστυνομία διαπιστώνει ότι ίσως δεν ήταν όλα καλά στη ζωή της».

Πάντως, το βρετανικό ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το χρονικό του εγκλήματος αλλά επικεντρώνεται και σε αποσπάσματα από το ημερολόγιο της Καρολάιν Κράουτς, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Η ΕΛ.ΑΣ. παραχώρησε, στις 18 Ιουνίου 2021, σχετική συνέντευξη Τύπου αναφορικά με την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία ανέφερε πως τα πρώτα στοιχεία προήλθαν από τις τοξικολογικές εξετάσεις, τα οποία έδειξαν ως αιτία θανάτου της Καρολάιν Κράουτς πως ήταν η ασφυξία, με αποφράξεις στις αναπνευστικές οδούς (στόμα και μύτη).

Ακόμα, υπήρχαν σημάδια στα χέρια και τα πόδια του 32χρονου πιλότου, τα οποία όμως μετά βίας ήταν ορατά ενώ υποτίθεται πως ήταν δεμένος για ώρες, κάτι που προβλημάτισε έντονα τις Αρχές για τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος. Έπειτα, η ΕΛ.ΑΣ. συμπέρανε ότι οι χώροι δεν είχαν ερευνηθεί συνολικά αλλά επιλεκτικά και υπήρχαν μεταβολές σε ορισμένα μόνο σημεία, όπως στο υπνοδωμάτιο.

Μάλιστα, στο υπόγειο του σπιτιού υπήρχε ένα παραβιασμένο παράθυρο παραβιασμένο ενώ εξαιρετικά ασυνήθιστο στοιχείο ήταν πως ο σκύλος βρέθηκε κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας. Κατόπιν, οι Αρχές εξέτασαν το ψηφιακό ρολόι (smartwatch) της Καρολάιν Κράουτς, την κάρτα μνήμης από την κάμερα στο σαλόνι και τα κινητά τηλέφωνα τόσο του πιλότου όσο και του θύματος.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Χασιώτης, προϊστάμενος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ανέφερε: «Έτσι, είχαμε ενδείξεις ότι ήταν δυνατή η εμπλοκή του συζύγου. Για να διαπιστώσουμε αν αυτές οι υποψίες είχαν βάση, έπρεπε να εξετάσουμε πάλι τον σύζυγο, τον οποίο φέραμε στα γραφεία μας και τον εξετάσαμε με σχολαστικότητα. Κατά την αρχική συζήτηση μαζί του, ο ίδιος έστρεψε τη συζήτηση πάνω στη σχέση που είχε με το θύμα, το παιδί του και με την ομάδα που ερευνούσε την υπόθεσή του και ιδιαίτερα τον επικεφαλής».

Ο 32χρονος πιλότος, κατά την ανάκρισή του στη ΓΑΔΑ, στις 17 Ιουνίου 2021, επιβεβαίωσε τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ότι δηλαδή επέφερε τον θάνατο στη σύζυγό του με ασφυκτικό μηχανισμό και περιέγραψε το πώς πήγε να σκηνοθετήσει την υποτιθέμενη ληστεία μετά φόνου, με την παραβίαση του παραθύρου, τη θανάτωση του σκύλου, την αφαίρεση της κάρτας μνήμης από την κάμερα ώστε να μην είναι διαθέσιμη στην Αστυνομία και με το ότι δέθηκε.

Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, στοιχείο-κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν η σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκε μεταξύ του 32χρονου πιλότου και των αστυνομικών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X