Επιλογές

Έκλεισαν στη φυλακή καθαρίστρια 10 χρόνια για πλαστό απολυτήριο δημοτικού

Έκλεισαν στη φυλακή καθαρίστρια 10 χρόνια για πλαστό απολυτήριο δημοτικού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας να καταδικάσει σε 10 χρόνια φυλάκιση 53χρονη καθαρίστρια που εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου με πλαστό απολυτήριο Δημοτικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πληρεξούσιος δικηγόρος κατέθεσε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας και πως αναμένεται να κατατεθεί αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής έως ότου η υπόθεση συζητηθεί στον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζεται ότι η καθαρίστρια είχε παραποιήσει το απολυτήριο του Δημοτικού, καθώς είχε φτάσει έως την ‘Ε τάξη. Για τον λόγο αυτό καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη.

Ο δικηγόρος της υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.Σύμφωνα με την πρόεδρο των Εργαζομένων ΟΤΑ της Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη, η οποία μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1:

«Η γυναίκα αυτή από την ώρα που γεννήθηκε βασανίζεται διότι είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας που μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο. Είναι πρωταγωνίστρια της ζωής, αγωνίστρια και όταν ήρθε η ώρα να γίνουν αυτές οι προσλήψεις το Ε το έκανε ΣΤ. Δεν είναι πλαστογράφηση αυτό, είναι παραποίηση για αυτό και έπεσε η ποινή από τα 15 χρόνια στα 10.

Της ζητούν να επιστρέψει τα χρήματα της δουλειά της για τα 20 χρόνια που δούλεψε. Δεν έφαγε χρήματα δουλειά προσέφερε. Ελπίζουμε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρει μια απόφαση τέτοια προκειμένου να αναιρεθεί η ποινή της. Είναι υπόθεση όλων μας».

Φωτογραφία αρχείου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X