Κοινωνία

Εκτακτη ενημέρωση Στυλιανίδη για την κακοκαιρία “Μπάλλος” που σαρώνει τη χώρα

Εκτακτη ενημέρωση Στυλιανίδη για την κακοκαιρία “Μπάλλος” που σαρώνει τη χώρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιεί στις 17:00 ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης για την εξέλιξη της κακοκαιρίας “Μπάλλος” που πλήττει την χώρα από χθες βράδυ.

Από το πρωί το υπουργείο υλοποιεί σχέδιο για μετακινήσεις κατοίκων στις περιοχές που βρίσκονται στο “κόκκινο”, όσον αφορά τον κίνδυνο πλημμύρας, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά το συγκεκριμένο μέτρο.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές του υπουργείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με εισήγηση Στυλιανίδη, ήδη από το πρωί έχει ξεκινήσει μια καταγραφή και απομάκρυνση κατοίκων από σπίτια που βρίσκονται μέσα σε ρέματα ή σημεία όπου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημμύρας στη βόρεια Εύβοια. Επίσης σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Αττική και κυρίως στο Αλεποχώρι, και την υπόλοιπη δυτική Αττική, καθώς και σε περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Παράλληλα, έχουν ήδη κλείσει δρόμοι στα καμένα και απαγορεύονται μετακινήσεις πολιτών εκεί, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων ή πλημμυρικών φαινομένων που μπορεί να οδηγήσουν σε εγκλωβισμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι απομακρύνσεις δεν θα είναι πολλές, θα γίνουν επιλεκτικά και αφορούν άτομα ηλικιωμένα, με προβλήματα, ή άτομα των οποίων η μετακίνηση είναι δύσκολη σε περίπτωση πλημμύρας -ώστε να μη διατρέξει κίνδυνο η ζωή τους.

Τα άτομα αυτά θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία, ΚΑΠΗ, ή άλλους χώρους που εξασφαλίζουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, για μία δύο μέρες, μέχρι να περάσει η κακοκαιρία και ο κίνδυνος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X