Κοινωνία

Έκτακτο δελτίο καιρού για καταιγίδες και χαλάζι: Πότε θα κάνει “βουτιά” ο υδράργυρος

Έκτακτο δελτίο καιρού για καταιγίδες και χαλάζι: Πότε θα κάνει “βουτιά” ο υδράργυρος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιεί για καταιγίδες, χαλάζι, θυελλώδεις ανέμους αλλά και «βουτιά» της θερμοκρασίας.

Η μεταβολή του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή και από τα δυτικά της χώρας.

Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες και χαλάζι

Η ΕΜΥ αναφέρει πως αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως η δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα. Θα συνοδεύονται από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα βόρεια.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Ακόμη, αναμένονται θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι τη Δεύτερα και την Τρίτη στο Αιγαίο. Η έντασή τους θα φτάνει τα 7 – 8 μποφόρ και πιθανώς τα 9.

«Βουτιά» της θερμοκρασίας

Αισθητή, παράλληλα, θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και τα βόρεια την Κυριακή και στις υπόλοιπες περιοχές τη Δευτέρα. Η πτώση θα είναι της τάξης των 5 με 6 βαθμών Κελσίου.

Από το βράδυ της Κυριακής τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν και το πρωί της Δευτέρας θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Και εκεί, όμως, θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X