Κοινωνία

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αποτελεσματικό και κατά της μετάλλαξης «Δέλτα» 

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αποτελεσματικό και κατά της μετάλλαξης «Δέλτα» 
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Johnnson & Johnson δήλωσε αργά την Πέμπτη (1/7) ότι το μονοδοσικό εμβόλιο COVID-19 που έχει παράξει ήταν αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Δέλτα και άλλων αναδυόμενων στελεχών και επίσης παρείχε διαρκή προστασία έναντι της λοίμωξης ευρύτερα.

Οι παραλήπτες του εμβολίου παρήγαγαν ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι όλων των παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένου της Δέλτα, ανέφερε η εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Η παραλλαγή Δέλτα συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Ινδία που είχε ως αποτέλεσμα τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό θανάτων στον κόσμο. Επίσης ανάγκασε το Ηνωμένο Βασίλειο να καθυστερήσει το άνοιγμά του κατά ένα μήνα τον Ιούνιο.

Εντοπίσμένο πρώτα στην Ινδία, το στέλεχος Δέλτα γίνεται παγκοσμίως η κυρίαρχη παραλλαγή του κοροναϊού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Άλλοι κατασκευαστές εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer-BioNTech, Moderna Inc και AstraZeneca Plc, έχουν ήδη αναφέρει ότι τα εμβόλια COVID-19 που έχουν παρασκευάσει είναι αποτελεσματικά κατά της ταχέως διαδεδομένης Δέλτα.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η ανθεκτικότητα της ανοσολογικής απόκρισης για όσους έλαβαν το εμβόλιο της διήρκεσε τουλάχιστον οκτώ μήνες, δήλωσε η εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο ήταν 85% αποτελεσματικό και συνέβαλε επίσης στην πρόληψη της νοσηλείας και του θανάτου.

Οι υπεύθυνοι ερευνητές της μελέτης, χωρίς να προσδιορίσουν εάν θα προβούν σύντομα σε επιστημονική δημοσίευση, έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι το 94% των λοιμώξεων μετά από εμβολιασμό είναι ήπιες, 4% είναι μέτριες και μόνο 2% σοβαρές.

«Τα τρέχοντα δεδομένα για τους οκτώ μήνες που μελετήθηκαν μέχρι στιγμής δείχνουν ότι το εμβόλιο Johnson & Johnson COVID-19 με μία δόση δημιουργεί μια ισχυρή απόκριση εξουδετερωτικών αντισωμάτων που δεν εξασθενεί.

Αντίθετα, παρατηρούμε βελτίωση με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο Mathai Mammen, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης στην επιχείρηση φαρμάκων της J&J.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X