Κοινωνία

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Φυγάδευσαν τους ακροδεξιούς από το σχολείο – Βίντεο ντοκουμέντο

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Φυγάδευσαν τους ακροδεξιούς από το σχολείο – Βίντεο ντοκουμέντο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τι συμβαίνει τελικά στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης; Στο σχολείο οι διάδρομοι του οποίου γέμισαν αίματα και μετατράπηκε σε πεδίο μάχης επειδή ομάδα ακροδεξιών τραμπούκων αποφάσισε να τα κάνει όλα γης μαδιάμ;

Με σιδηρογροθιές και μαχαίρια πήραν οι (δηλωμένοι) χρυσαυγίτες στο σχολείο, έκαναν για δεύτερη μέρα επεισόδια και προκάλεσαν χάος.

Ένα βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας απ’ όσα έγιναν το πρωί της Τετάρτης (29.09.2021) στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο σάλο. Το βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι του 902 στο Youtube δείχνει ομάδα μαυροφορεμένων νεαρών, μέσα στο σχολείο, να φυγαδεύονται και ενώ διαδηλωτές τους ρωτούν τι δουλειά έχουν εκεί!

Μάλιστα, σύμφωνα με το βίντεο, όταν οι ακροδεξιοί γίνονται αντιληπτοί, άνθρωπος της διεύθυνσης του σχολείου, τους υποδεικνύει άλλη έξοδο, από την πίσω μεριά, λέγοντάς τους «έχει ένα κενό στα κάγκελα». Όλα αυτά ενώ οι διαδηλωτές απέξω φωνάζουν και ζητούν (μάταια) απαντήσεις!

Μολότοφ, επεισόδια και συλλήψεις

Μια σύλληψη και τουλάχιστον 19 προσαγωγές είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (29.09.2021) στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη, όπου συγκρούστηκαν αντιφασίστες με ακροδεξιούς.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα ακροδεξιών επιχείρησε να προσεγγίσει τους αντιεξουσιαστές, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να μπαίνουν στη μέση, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Για λίγα λεπτά η πλατεία Τερψιθέας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καθώς εκτοξεύθηκαν πυρσοί, μολότοφ και κροτίδες. Η Αστυνομία έκανε μια σύλληψη και 19 προσαγωγές ακροδεξιών.

Η περιοχή της Σταυρούπολης χωρίστηκε για ώρες στα δυο, καθώς μεγάλη «δύναμη» αντιεξουσιαστών ενίσχυσε το μπλοκ των φοιτητών, ενώ, την ίδια ώρα, ομάδες ακροδεξιών στοιχείων κατέκλυσαν τα γύρω στενά, επιχειρώντας να δημιουργήσουν ένταση και επεισόδια.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση που έγινε μετά τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ήταν μεγάλη. Με κεντρικό σύνθημα «έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας», εκατοντάδες άτομα κρατώντας πανό, σημαίες και πανό διαδήλωσαν για τα επεισόδια που έγιναν την Τρίτη και σήμερα στο 1ο – 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ενώ, φώναζαν και συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X