Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι Μονή Πετράκη: Σε απόπειρα ανθρωποκτονίας μετατράπηκε η κατηγορία για τον ιερέα

Επίθεση με βιτριόλι Μονή Πετράκη: Σε απόπειρα ανθρωποκτονίας μετατράπηκε η κατηγορία για τον ιερέα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην ιερέας που είχε επιτεθεί με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, κατηγορείται πλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Όπως μετέδωσε το lawandorder, η ανακρίτρια μετέτρεψε την κατηγορία που του είχε απαγγελθεί από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Αυτό συνέβη με βάση τις καταθέσεις των μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι.

Επίσης, κάλεσε τον κατηγορούμενο σε νέα απολογία μετά τη μετατροπή της κατηγορίας και του έδωσε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου εξέφρασε την απορία του για την αλλαγή της κατηγορίας: «Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό

Τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συνοδικού Δικαστηρίου που εξέταζε έφεση που είχε καταθέσει ο δράστης για την καθαίρεσή του, με την ανακοίνωση της απορριπτικής απόφασης, ο 37χρονος πρώην ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και το έριξε στους Μητροπολίτες.

Αποτέλεσμα να τραυματιστούν εφτά μητροπολίτες, οι δικηγόροι του και ένας αστυνομικός που βρισκόταν στον χώρο.

Ο δράστης είχε μαζί του δύο μπουκάλια, ωστόσο πρόλαβε να ρίξει μόνο το ένα, καθώς ένας αστυνομικός έπεσε πάνω του και τον ακινητοποίησε.

Το δεύτερο μπουκάλι, περιεκτικότητας 96% σε θεϊκό οξύ, βρέθηκε άθικτο μέσα στην τσάντα του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X